Gemeente Bernheze


#RSS

Open dag brandweerkazerne Heesch 13 mei

Op zaterdag 13 mei 2006 heropent de brandweerkazerne in Heesch. Deze feestelijke gebeurtenis willen wij aangrijpen om voor de inwoners de deuren ook eens open te gooien. Om 13.00 uur start de open dag met activiteiten voor jong en oud.

Een stukje geschiedenis
Voordat de brandweer naar de huidige locatie verhuisde, stond de kazerne aan de Schoonstraat tussen de C1000 en Van Schaijk Woondecoratie. In 1977 is de toenmalige jongensschool verbouwd tot een brandweerkazerne met instructieruimte en plaats voor twee voertuigen. Na twintig jaar was de kazerne zodanig versleten en uitgeleefd dat een opknapbeurt dringend nodig was. De vrijwilligers hebben toen de werkzaamheden zelf verricht en met medewerking van de gemeente en diverse sponsoren is de kazerne geheel opnieuw geschilderd en ingericht. De afgelopen jaren bleek toch dat de kazerne te ver achterbleef bij de huidige arbo-eisen, die aan gebouwen gesteld worden. Er was nagenoeg geen douchegelegenheid, aan- en uitkleden vond plaats naast de uitlaat van de voertuigen en het instructielokaal was niet uitgerust om op een moderne en goede manier de instructies te verzorgen.

Opknapbeurt
Vorig jaar is begonnen met een zeer ingrijpende verbouwing. De uitrukpost voldoet intussen aan alle eisen op arbo- en brandweergebied. Ook deze keer zijn er door de vrijwilligers werkzaamheden verricht om de inrichting een bijzondere uitstraling te geven.

Open dag
Op zaterdag 13 mei 2006 heeft de kazerne open dag van 13.00 tot 17.00 uur voor alle inwoners van Bernheze.

Interesse?
Wilt u meer weten over wat de brandweer allemaal doet of bent u geĂŻnteresseerd in het werk van de vrijwillige brandweer? Alle Bernhezer kazernes zoeken nog enthousiaste vrijwilligers. Kijk op www.bernheze.org/brandweer.

feed