Gemeente Harderwijk


De Bogen houdt zaterdag open huis

De Bogen, het nieuwe centrum voor onderwijs, vrije tijd, wonen en zorg in Drielanden, houdt aanstaande zaterdag Open Huis. Heel Harderwijk en omstreken is tussen 11.00 en 15.00 uur welkom aan het Triasplein. De circa vijftien betrokken organisaties laten u graag zien en ervaren waarom De Bogen zo'n bijzonder project is. Naast de openbare ruimten zoals sporthal Drielanden, basisschool De Bogen en de vele andere ruimten voor kinderopvang, peuterspeelzalen en buitenschoolse opvang bent u uiteraard ook van harte welkom in de beide horecagelegenheden aan het Triasplein: café annex wijkcentrum De BinnenBocht en Grand Café Alleman. Bovendien krijgt u gelegenheid enkele modelwoningen te bezoeken.

Het Open Huis wordt aangekleed met allerlei extra activiteiten. In de grote sporthal kunt u meespelen met badmintonvereniging Smash, en voor de kinderen zijn hier ook piraten- en circusactiviteiten aan de touwen, georganiseerd door studenten lichamelijke opvoeding (TIP: sportieve kleding en sportschoenen zonder zwarte zolen).

Dat De Bogen er is voor oud en jong demonstreren de Stichting Welzijn Ouderen (oa. geheugentraining) en de Wijkvereniging Drielanden. Popcorn bakken, blikgooien en knutselen zijn activiteiten die ook onderdeel uitmaken van de buitenschoolse activiteiten die geregeld voor alle schooljeugd van heel Drielanden in De Bogen op touw worden gezet. Mickey's Kinderopvang (ingang tegenover het Medisch Centrum Drielanden) biedt voor de hele kleintjes schminken en een poppentheater, en in het Trias-atelier (`De leukste winkel van Drielanden') loopt een goochelende ballonnenknopende clown rond.

Meer informatie op www.debogenharderwijk.nl.