Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:

D66-Jongeren presenteren 'minifest'

De Jonge Democraten presenteren zaterdag op het partijcongres van D66 in Zutphen een manifest van twee zinnen. Dit omdat het concept-manifest, dat onder leiding van het partijbestuur tot stand is gekomen, wollig en weinig onderscheidend is. "Er zijn geen zeventien pagina's nodig om uit te leggen waar D66 voor staat," aldus voorzitter Reinout de Vries van de Jonge Democraten. "Daarom stellen wij een 'minifest' voor, waarin in twee zinnen wordt uitgelegd waar D66 voor staat. Dan kun je de rest van de dag gebruiken om het te gaan hebben over echte problemen, zoals het inhumane asielbeleid van Verdonk en de hypotheekrenteaftrek."

Als het aan de Jonge Democraten ligt, zal het manifest de tekst hebben: "Overheid waar het moet, vrijheid waar het kan. En nu gaan we over tot de orde van de dag." Volgens de D66-jongeren is dit duidelijker dan het manifest van het bestuur en geeft het ook beter weer waar D66 voor staat. Daarom hebben de Jonge Democraten een aantal moties ingediend, die volgens hen de orde van de dag kenmerken. Zo willen zij dat D66 het vertrouwen in minister Verdonk opzegt en dat de identificatieplicht wordt afgeschaft. Daarnaast moet D66 met een plan komen om de hypotheekrenteaftrek af te bouwen.

Deze moties zullen aanstaande zaterdag op het partijcongres in Zutphen ter sprake komen. De Jonge Democraten vinden het belangrijk dat D66 er weer bovenop komt. "We hebben er alle vertrouwen in dat D66 zich weer op kan werken naar meer zetels dan nu. Dat is echter alleen mogelijk als je oplossingen aandraagt voor echte problemen en niet door een wollig manifest van 17 pagina's," aldus de Vries.


---