Stad Brussel


Opendeurdag in de kwekerij van de Stad Brussel op 13 mei 2006.

Ter gelegenheid van de 50^ste verjaardag van de boomkwekerij en de serres van de Dienst Groene Ruimten, organiseert de Stad Brussel op zaterdag 13 mei een opendeurdag. De bezoekers krijgen in Sterrebeek een kwekerij te zien van ongeveer twaalf hectaren, beheerd door 35 personen die er voor zorgen dat Brussel dankzij die bloemen opgefleurd wordt en heel groen overkomt.

Elk jaar worden in de kwekerij van Sterrebeek bijna 600.000 bloemen en planten gekweekt die bestemd zijn om de plantsoenen, bloembakken en gebouwen van de Stad te sieren. Nieuwsgierigen kunnen bovendien de nieuwe hall ontdekken waar de beschermde planten van de Dienst Groene Ruimten zijn ondergebracht. Het is indrukwekkend om zien hoe doeltreffend de teelt hier volgens de weersomstandigheden volledig geĂŻnformatiseerd wordt beheerd.

Alle gekweekte plan ten zijn voorbestemd voor de dienst, er bestaat geen mogelijkheid om ter plaatse zelf planten aan te schaffen.

Er is een pendeldienst voorzien voor de inwoners van de Stad Brussel (2 heen/weer ritten per dag) die vertrekt op de Grote Markt. Wenst u gebruik te maken van deze dienst, dan hoort u dit telefonisch te bevestigen op het nummer 02 279 43 10 of via
Kabinet.MP.Mathias@brucity.be.

Kwekerij van de Stad Brussel gratis toegang op 13 mei 2006 van 10 tot 17 uur. De kwekerij is gelegen in de Zavelstraat 95 te Sterrebeek (Zaventem).