Gemeente Amsterdam



Audities voor de acteercompetitie ZOSOAP

20 april 2006
-
Stichting Vista Far Reaching Visuals
Op 13 mei 2006 vinden de audities plaats voor de acteercompetitie ZOSOAP in Amsterdam Zuidoost. Iedereen uit Zuidoost tussen de 16 en 86 jaar kan zich er voor opgeven tot 4 mei. Twintig deelnemers worden geselecteerd en gaan in vijf teams strijden om de ZOSOAP trofee, maar vooral ook om de eeuwige roem.

In de weken na de audities nemen de teams vier soapscènes op onder begeleiding van twee regisseurs, Jean Hellwig en Bruce Gray. Dit resulteert in vijf korte, vergelijkbare soapfilms over liefde, bedrog en jaloezie. De films zullen in een openbare finale op het nieuwe Anton de Komplein in Amsterdam Zuidoost vertoond worden op 7 juli 2006, om 19.00 uur. Daar kiest het publiek zijn favoriete acteur en actrice. Flyer

Voor amateurs

ZOSOAP staat nadrukkelijk open voor amateurs en biedt kansen om latente talenten te helpen ontwikkelen. Het project wil de deelnemers ondersteunen bij het verwezenlijken van idealen op het gebied van media en acteren.

In ZOSOAP wordt een beroep gedaan op de creativiteit en inventiviteit van de bewoners zelf. De uitwisseling met een filmcrew leert de deelnemers veel over de wereld van film en televisie. De openluchtvertoning is een spannende presentatie aan een Nederlands en cultureel divers publiek. Buren, vrienden, familie, allemaal kunnen ze meeleven hoe het de aankomende acteurs of actrices vergaat.

Soap met een missie

Maar ZOSOAP heeft ook een missie: populaire cultuur wordt ingezet om serieuze zaken als hiv/aids en soa aan de kaak te stellen. ZOSOAP is entertainment en voorlichting tegelijk. Het zet je aan het denken op een luchtige en ongedwongen manier.

ZOSOAP helpt de kansen van mensen uit Zuidoost te vergroten: op het gebied van media en op het gebied van gezondheidszorg en welzijn. En het mes snijdt aan meerdere kanten. De deelnemers leren iets en zetten hun kennis meteen actief in: ze helpen onwetendheid en onoplettendheid aangaande sex en onveilig vrijen te bestrijden.

ZOSOAP: winnaar Straat van 1000 culturen

De Straat van 1000 culturen is een denkbeeldige straat in Amsterdam Zuidoost die loopt van het Anton de Komplein door het Bijlmerpark naar het oude winkelcentrum Kraaiennest. Het stadsdeel schreef een prijsvraag uit voor ideeën waarbij bewoners en ondernemers zelf de kans krijgen iets toe te voegen aan de stedelijke vernieuwing. In dit kader won ZOSOAP de publieksprijs in de vorm van een geldelijke bijdrage van het stadsdeel aan het project.

Op zaterdag 20 mei, 27 mei, 3 juni, 10 juni en 17 juni zal Pius Mensah op Gye Nyame TV (Salto 2, Amsterdam, 16.00 - 17.00 uur) korte impressies laten zien van elk team. Ook zal op hier op 14 juli een reportage te zien zijn van de openluchtshow en publieksstemming.

Opgeven

Op www.vistavisuals.nl/zosoap kun je meer lezen over het project en hoe men zich voor de auditie kan opgeven.