AutoRai

Subaru wint âInternational Engine of the Year Awardâ 2006

(5/12/2006)
Subaruâs Turbo Boxermotor is de beste motor in de klasse van 2 tot 2,5 liter. De Engine of the Year Award 2006 werd vandaag uitgereikt op de Engine Expo in Stuttgart. Voor het eerst in de geschiedenis van de âInternational Engine of the Yearâ-verkiezing is een boxermotor tot de beste in zân klasse uitgeroepen.
De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Automotive Magazineâs Division van UKIP Media & Events, Engelandâs grootste uitgeverij van auto-technische tijdschriften waaronder Engine Technology International en Automotive Testing Technology International. De jury die werd gevormd door 62 vakjournalisten uit 29 landen paste haar kennis toe op de motor qua prestaties, rijgedrag, souplesse, brandstofverbruik en verantwoordelijkheid voor het milieu, alsmede technisch raffinement.

De Impreza WRX-modellen en de Forester XT-uitvoeringen waarin deze krachtbron wordt toegepast, zijn ook in de Benelux-markt bijzonder succesvol mede dankzij de indrukwekkende prestaties die de turbomotor levert .

De motor werd door de jury vooral geprezen vanwege zijn unieke totaalpakket aan eigenschappen. Zo beschikt Subaruâs 2,5 liter Turbo Boxer niet alleen over een krachtig vermogen en koppel, maar biedt deze tevens een aangename motorkarakteristiek en een rustige loop. Het relatief gunstige benzineverbruik en de relatief lage emissiewaarden werden uiteraard ook meegewogen in de beoordeling.

Dat de unieke eigenschappen van de Subaru Turbo Boxer nu internationaal worden erkend, is mede te danken aan de diverse verfijningen die Subaru het afgelopen jaar aan dit motorconcept heeft doorgevoerd. Zo werd de krachtbron voorzien van secondaire luchtinjectie, een verbeterd motormanagement systeem en is de vorm van de verbrandingskamers geoptimaliseerd. Dankzij een nieuw ontwerp van de watermantel in de cilinderkoppen en een verbeterde doorstroming in het uitlaatsysteem steeg het vermogen, terwijl de eerdergenoemde wijzigingen een gunstige invloed hadden op het emissieniveau. Alle verbeteringen hebben er thans toe geleid dat Fuji Heavy Industries Ltd., de Japanse fabrikant van Subaru, voor het eerst de prestigieuze trofee in ontvangst mocht nemen.

De prijswinnende motor wordt in de actuele Subaru-modellen Impreza WRX, Impreza WRX STI en Forester XT toegepast die in Europa, Noord-Amerika en Australië worden geleverd, terwijl deze Subaru-boxermotor ook wordt gemonteerd in de Saab 9-2X welke in Noord-Amerika wordt verkocht.

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster