hoofdklasse hockey


10-5-2006 : Matias Vila naar Laren

Afgelopen zondag viel het doek voor Laren. Maar de club uit `t Gooi is niet van plan om lang van het hoogste podium te verdwijnen. `We willen graag terugkeren, alleen dan wel op de goede manier', liet Adel Fuentes weten. De groep blijft volgens de coach grotendeels in tact. Laren wordt volgend seizoen zelfs versterkt door niemand minder dan Matias Vila. De Argentijn verruilt Tilburg voor het volgend seizoen in de overgangsklasse uitkomende Laren.

Matias Vila zou voor een exorbitant hoog bedrag naar Laren gelokt zijn. `Natuurlijk krijgt hij goed betaalt, maar het valt reuze mee', tempert Fuentes de speculaties. Hoeveel de Argentijnse middenvelder krijgt wil de coach uiteraard niet zeggen, maar verheugd met zijn komst is coach Fuentes wel. Ook blij is hij met het feit dat de andere twee Matti's - Paredes en Cammareri - blijven. Het wordt het vierde jaar dat Paredes en Cammareri in het Laren-shirt gaan spelen. Vila speelde de afgelopen twee seizoenen voor Tilburg.

Argentina Titans

Paredes en Cammareri hebben overigens vandaag (woensdag) hun eigen bedrijfje gelanceerd. Samen met teamgenoot Mario Almada zijn ze Argentina Titans begonnen, een organisatie dat in Argentijnse stijl clinics en kampen organiseert. Op Hurley verzorgde het drietal, bijgestaan door andere Argentijnse internationals waaronder Jorge Lombi, Soledad Garcia en Fernando Ferrara, een clinic voor de jongens en meisjes van de C1 en B1, compleet aangekleed met Argentijnse muziek en een barbecue.

Kantje boord

De degradatie kwam voor Laren niet geheel onverwacht. De club stond vanaf 6 november 2005 op de onderste plek. `We speelden drie jaar hoofdklasse en het was drie jaar lang kantje boord. Volgend jaar willen we terugkomen, alleen dan wel op de goede manier en met een sterker team. Dan willen we meedraaien in de middenmoot. We gaan bouwen aan de toekomst en een betere balans neerzetten. Daar ontbrak het dit seizoen aan. Dat heeft veel negatieve energie opgeleverd en dat moet dus anders', aldus Fuentes die ter wille van de continuïteit naast Heren 1 ook de jongenslijn van Laren onder zijn hoede gaat nemen.

Versterking

Om het ambitieuze doel te bewerkstelligen heeft de club getracht de spelersgroep die onlangs uit de hoofdklasse donderde zoveel mogelijk bij elkaar te houden. `Dat is aardig gelukt. Alle jonge Nederlandse jongens hebben toegezegd dat ze blijven. Daarnaast blijven Paredes en Cammareri en krijgen we dus versterking van Vila. Verder zijn we nog op zoek naar twee ervaren spelers voor in de as.' Of de Spaanse international Pau Quemada en Almada volgend seizoen nog bij Laren spelen, is nog niet zeker. Verder heeft Maarten Fonteijn laten weten weg te gaan. (MdG)