Ordina Beheer NV

Dividend Ordina N.V. vastgesteld op EUR 0,20 per aandeel

In de hedenmiddag gehouden Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. werden de jaarrekening en het dividend over 2005 vastgesteld. Daarnaast nam de heer C.A.Th. Takkenberg, overeenkomstig het rooster van aftreden, afscheid als commissaris en stemde de vergadering in met de voorgenomen benoeming van de heer J.M.L. van Engelen als nieuwe commissaris. Tot slot werd een aantal gebruikelijke machtigingen verleend, onder meer op zowel de uitgifte als de inkoop van eigen aandelen.

Vaststelling jaarrekening en vaststelling dividend over het boekjaar 2005
Hedenmiddag werd door de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van Ordina N.V. de jaarrekening over het boekjaar 2005 vastgesteld. In 2005 realiseerde Ordina een omzet van EUR 443,9 miljoen en werd een resultaat voor interest, belastingen en afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities gerealiseerd van EUR 35,3 miljoen. De nettowinst over 2005 bedroeg EUR 29,0 miljoen. De nettowinst per aandeel voor afschrijving van immateriële activa ingevolge acquisities kwam over 2005 uit op een bedrag van EUR 0,88. In de vergadering werd tevens het dividend vastgesteld. In lijn met het binnen Ordina gehanteerde dividend- en reserveringsbeleid, werd het dividend over het boekjaar 2005 vastgesteld op een bedrag van EUR 0,20 per gewoon aandeel Ordina N.V., uit te keren in contanten. Het dividend zal betaalbaar worden gesteld op 22 mei 2006. Op 15 mei aanstaande zal het aandeel Ordina N.V. ex dividend worden genoteerd.

Wijziging samenstelling Raad van Commissarissen Hedenmiddag heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders ingestemd met de voorgenomen benoeming van prof. dr. ir. J.M.L. van Engelen, tot lid van de Raad van Commissarissen van Ordina N.V. in verband met het feit dat prof.dr.ir. C.A.Th. Takkenberg, overeenkomstig het rooster van aftreden, hedenmiddag is teruggetreden als commissaris van Ordina N.V. De heer Takkenberg was, gezien de verstreken zittingstermijn, niet herkiesbaar. Wij willen de heer Takkenberg veel dank zeggen voor de bijdrage die hij de afgelopen acht jaar geleverd heeft aan de ontwikkeling van de Ordina Groep. De heer Van Engelen (1959) is hoogleraar Business Development aan de Faculteit der Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen. Tevens is de heer Van Engelen lid van Hoofddirectie van de ANWB en vervult hij enkele commissariaten.

Verleende machtigingen
Zoals te doen gebruikelijk, heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders een aantal machtigingen verleend. De Stichting Prioriteit Ordina Groep werd gemachtigd tot het uitgeven van nieuwe aandelen Ordina N.V. en het in voorkomend geval uitsluiten van voorkeursrechten daarbij. Deze machtiging is gemaximeerd tot 20% van het uitstaande aandelenkapitaal van Ordina N.V. per heden. Daarnaast heeft de Algemene Vergadering van Aandeelhouders de Raad van Bestuur gemachtigd tot het inkopen van eigen aandelen tot een maximum van 10% van het uitstaande aandelenkapitaal tegen een koers die maximaal 10% ligt boven het gemiddelde van de slotkoers van het aandeel Ordina N.V op de vijf beursdagen, voorafgaand aan de feitelijke inkoop.

Omzet- en resultaatontwikkeling eerste halfjaar 2006 Hedenmorgen heeft Ordina N.V. een persbericht gepubliceerd waarin een toelichting is verschaft op de marktontwikkelingen in de eerste maanden van 2006. Daarin zijn tevens verwachtingen uitgesproken over de omzet- en resultaatontwikkeling over het eerste halfjaar van 2006.

Over Ordina
Ordina werkt met circa 4.700 mensen binnen de Nederlandse en Belgische markt aan de verbetering van bedrijfsprocessen. Wij doen dit door te adviseren, ondersteunende applicaties te ontwikkelen of door complete processen, inclusief ICT, over te nemen. Ordina N.V. is opgericht in 1973 en het aandeel is genoteerd aan Euronext Amsterdam en maakt onderdeel uit van de Midkap Index.