Gemeente Cromstrijen


11-05-2006

Leerlingenvervoer schooljaar 2006-2007

Bezoekt uw kind een (speciale) basisschool of een speciale school voor voortgezet onderwijs buiten de gemeente Cromstrijen, dan is het in sommige gevallen mogelijk een aanvraag voor leerlingenvervoer in te dienen. De afstandsgrens van de school moet wel meer dan 6 kilometer bedragen. Als u hiervan gebruik wilt maken dan kunt u een aanvraagformulier invullen en opsturen. Deze aanvraag toetsen wij aan de Verordening leerlingenvervoer gemeente Cromstrijen.

Uitgangspunt van de regeling leerlingenvervoer is dat de vergoeding voor het vervoer van de leerling wordt verstrekt op basis van (de kosten voor) het openbaar vervoer.
Soms is een leerling door zijn leeftijd, verstandelijke, zintuiglijke of lichamelijke handicap niet in staat zelfstandig met het openbaar vervoer te reizen. In bijzondere gevallen kan een vergoeding worden verstrekt op basis van de kosten van aangepast vervoer (bijvoorbeeld taxivervoer).

Als inwoner van de gemeente Cromstrijen kunt u een verzoek indienen bij het college van burgemeester en wethouders als u vindt dat uw kind voor/in het schooljaar 2006-2007 recht heeft op deelname aan het georganiseerde leerlingenvervoer. U vraagt hiervoor een aanvraagformulier leerlingenvervoer aan op het gemeentehuis. U dient het formulier in voor 1 juni 2006. Het college van burgemeester en wethouders toetst en besluit daarna binnen acht weken op uw aanvraag. Het college besluit op grond van de Verordening leerlingenvervoer gemeente Cromstrijen. U kunt geen verzoek indienen voor een periode die al afgelopen is.

Het aanvraagformulier leerlingenvervoer is verkrijgbaar bij sector Ruimte en Cultuur, taakveld Welzijn en Onderwijs, Buttervliet 1, 3281 LK Numansdorp, telefoon (0186) 656100. Ook voor verdere informatie over leerlingenvervoer kunt u terecht bij eerder genoemde sector.

Kijk voor de Verordening leerlingenvervoer gemeente Cromstrijen bij Gemeentebestuur > Verordeningen