Gemeente Coevorden

Coevorder college van b&w stelt rookverbod in bossen in

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden heeft een rookverbod in natuurgebieden ingesteld. Ook het gebruik van vuurkorven is verboden. Het verbod geldt tot 17 mei aanstaande.

Met het instellen van het verbod op grond van artikel 83, lid 1 van de APV, volgt het college het advies van de Regionale Brandweer Drenthe. De RBD heeft de Drentse gemeenten het advies gegeven om maatregelen te nemen in de vorm van rookverboden in de bossen. Dit in verband met de huidige weersomstandigheden en de droogte die nu al in de bossen heerst.

Op basis van artikel 90 van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) is het verboden om in de openlucht vuur aan te leggen of te stoken. Het verbod kent een aantal uitzonderingen, waaronder het gebruik van een vuurkorf. Een vuurkorf kan door middel van vliegvuur brand veroorzaken in nabijgelegen natuurgebieden en daarom heeft het college besloten om ook het gebruik van vuurkorven te verbieden.

Het rookverbod en het verbod op het gebruik van vuurkorven geldt tot 17 mei aanstaande. Na afloop van deze periode wordt bekeken of het verbod nog noodzakelijk is, of dat de weersomstandigheden zo zijn veranderd waardoor het verbod kan worden opgeheven.