Politie Amsterdam-Amstelland

Hoofd 020 - 559 22 communicatie 85 Peter van der
Maat

Pers- en externe 020 - 559 36 voorlichting 80
Gerard
Remco GerretsenVrooland
Rob van der Leo
Veen Dortland
Ron Moes Sita
Koenders

E-mail: Website:
pers@amsterdam.politie.nl www.politie-amsterdam-amstelland.nl

Wesley Nibte doodgeschoten. Wie weet meer over zijn dubbelleven ? / Pikoletstraat (11/05/2006)

Afgelopen dinsdag en woensdag is er in de opsporingsprogramma's Opsporing Verzocht van de Avro en Ter Plaatse van RTV-Noord-Holland uitgebreid aandacht besteed aan het hieronder omschreven ernstige misdrijf.

In de nacht van zaterdag 17 op zondag 18 december 2005, wordt de 46-jarige Wesley Nibte dood gevonden in zijn auto. Hij blijkt te zijn doodgeschoten. Onder supervisie van een officier van justitie is een uitgebreid rechercheonderzoek gestart. Het rechercheteam is op zoek naar informatie omtrent het leven van Nibte.

Wesley Nibte stond bekend als een aardige, zorgzame man en een goede vader. Van 1995 tot 2000 was hij werkzaam als koerier op Schiphol. De afgelopen jaren had hij geen officieel werk of een uitkering. Ondanks dat leek hij toch behoorlijk wat geld voorhanden te hebben.

In 2000 leende hij van ene Piet, die inmiddels vastzit in verband met verdovende middelen, 400.000 dollar. In datzelfde jaar, in oktober, is zijn stiefvader in Suriname ontvoerd. Die is nooit meer levend gezien.

Nibte had twee vrouwen die in Amsterdam woonachtig waren. Eén van hen woonde in de Pikoletstraat waar Wesley werd doodgeschoten. Technisch rechercheurs troffen in de buurt van de auto van Nibte, een groene Honda Accord, een kettinkje aan. De rechercheurs willen graag weten van wie dat sieraad is.

Zaterdag 17 december 2005 is Nibte op stap geweest met zijn vriend Lopie. Ze zouden iemand in Den Haag gaan opzoeken. Die ontmoeting heeft niet plaatsgevonden. Wel zijn ze bij een broer van Lopie langsgeweest.

Rond drie uur diezelfde dag zijn ze in Amsterdam naar café Het Pleintje geweest. Aansluitend is Nibte naar één van zijn vrouwen op de 'S Graven-dijkdreef geweest. Vervolgens nog even naar Het Pleintje en daarna met Lopie naar Faya Lobi een andere uitgaansgelegenheid. Rond tien uur die avond heeft Wesley Nibte deze zaak verlaten. Niet helemaal duidelijk is waar hij toen naar toe is gegaan. Het rechercheteam weet inmiddels wel dat hij om half twaalf in de Pikoletstraat was. Na middernacht is er vanuit deze straat een grijskleurige Opel Astra Hatchback met hoge snelheid en zijn lichten uit weggereden.

Het is ook bekend dat Nibte, in het bijzijn van ene Greg, bij een juwelier in de Pijp voor een groot bedrag aan sieraden heeft gekocht. Deze Greg zou ook luisteren naar de bijnaam " Kleintje". Deze verkeerde tot kort voor de dood van Nibte zeer regelmatig in zijn gezelschap, maar er is ook sprake van een breuk in het contact tussen dit tweetal.

Nibte zou ook nog in het bezit zijn geweest van twee dure auto's namelijk een Mercedes ML en een BMW X-5. Deze auto's staan vermoedelijk op naam van een ander. In dit verband wordt de naam Vincent genoemd en de plaats Berkel en Rodenrijs waar de auto's zouden hebben gestaan of zijn opgehaald.

Voor de dood van Nibte had hij veelvuldig contact met ene "Big" . Het rechercheteam wil ook over deze persoon meer informatie.

De hoofdofficier van justitie van het parket Amsterdam looft 20.000 euro uit voor de tip die leidt tot de oplossing van dit misdrijf.

Een ieder die informatie heeft met betrekking tot de dood van Wesley Nibte wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met het rechercheteam via het telefoonnummer: 020-5592300.

Het is ook mogelijk om de Criminele Inlichtingen Eenheid te bellen via: 020-5593300.