Gemeente Den Helder

11-05-2006
Nieuws van de JAR

Nu de zomervakantie snel nadert, is er een drukke periode voor de meeste leden van de Jongeren Advies Raad (JAR) aangebroken. Examens, mogelijke overgangen naar een volgend leerjaar van de school; het hoort er allemaal bij. Toch zit de JAR bepaald niet stil. De JAR wil Den Helder aantrekkelijker maken voor jongeren, en zet zich dan ook in deze periode op verschillende fronten in.

Zo is er op de afgelopen vergadering van de JAR (2 mei jl.) besloten om het jongerenfestival Park Jam een subsidie voor een podium te geven. De JAR is bijzonder enthousiast over dit evenement en wil ook dit jaar graag weer meehelpen om het tot een succes te maken. Dit jaar vindt het festival plaats in september met als locatie Quelderduyn. In navolging van het debat in februari 2006, wil de JAR vaker een debat voor de jongeren organiseren. Zo is er een debat opgenomen in het activiteitenplan 2006. Volgens de plannen maken ook verschillende raadsleden en wethouders hun opwachting tijdens dit debat om naar de mening van de jongeren te luisteren, zelf het vuurtje aan te wakkeren of om hun ideeën en visies op jongeren te testen. Voor de verkiezingen in 2007 volgt nog een groot jongerendebat.
Verder staat er ook een tweede editie van het HipHop Event op het programma, al gaat de JAR de grootschalige organisatie hiervan wel overdragen.

Misschien heb je ook wel vernomen dat er bij de gemeente plannen liggen om de huidige adviesraden op te heffen of onder te brengen bij een andere organisatie. Nadat de JAR een extra vergadering had ingelast kwam men tot de conclusie dat het voor de JAR zelf meer nadelen dan voordelen had. De JAR heeft o.a. een brief gestuurd, om hun onvrede te uiten. Het bleef vervolgens een tijdje stil rond deze kwestie, totdat de JAR het concept coalitieprogramma Gewoon samen doen! onder ogen kreeg, en waarin bleek dat de PvdA, VVD en het CDA de JAR willen handhaven als gemeentelijke adviesraad.

Als laatste willen we je vertellen dat de JAR op donderdag 11 mei op de gemeentelijke Informatiemarkt een stand heeft. De Informatiemarkt begint om 19.30 uur en is in de Stadshal (naast schouwburg De Kampanje). We nodigen je van harte uit om een kijkje te komen nemen bij onze stand!

Robin Fokker