Gemeente Hellendoorn


Onthulling kindermonument algemene begraafplaats

Op 11 mei a.s. zal op de algemene begraafplaats aan de Ninaberlaan een monument onthuld worden ter herinnering aan overleden kinderen. Deze onthulling zal worden voorafgegaan door een korte herdenkingsdienst.

Het initiatief voor het grafmonument is vorig jaar genomen door de medewerkers van het team Groen en Afval van de gemeente Hellendoorn. Voor elke ouder is het verlies van een kind, en het doet er niet toe hoe oud het is, een ingrijpende gebeurtenis. Het is heel moeilijk een manier te vinden, om een dergelijk groot verdriet te verwerken en het verlies een plaats te geven.
Het kindermonument kan ouders en nabestaanden helpen het verdriet en gemis een plekje te geven.

Het gedenkteken is op een rustige en sfeervolle plek geplaatst, nabij het strooiveld en is toegankelijk via een laantje dat aan weerszijden is omgeven door heesters, waardoor bezoekers een gevoel van intimiteit ervaren. Vier in de vorm van dieren, gesnoeide buxusbomen geven de plek een passende uitstraling.
Het kindermonument bestaat uit een zuil van de natuursteensoort Diabas, met daarop twee gebeeldhouwde opengevouwen handen. Op de 1.30 m hoge zuil komt een inscriptie te staan, met de tekst: "Ter herinnering aan alle overleden kinderen".

Belanghebbenden en overige belangstellenden zijn van harte uitgenodigd om de onthulling op 11 mei bij te wonen en eventueel bloemen te leggen. Informatie over tijdstip en locatie volgt nog.