Gemeente Soest

Herinrichting Birkstraat/Vondellaan

Datum: 09/05/2006

De route via de Birkstraat vormt voor de gemeente de belangrijkste verbinding met Amersfoort. Aan de ene kant moet het verkeer blijven doorstromen, maar aan de andere kant moeten ook alle woningen, boerderijen en bedrijven bereikbaar blijven. Bovendien zijn de verkeersveiligheid en de oversteekbaarheid van de weg belangrijke aandachtspunten.

Er bestaan dan ook verschillende ideeen over hoe deze weg eruit zou moeten zien en welke maatregelen genomen moeten worden.

Reacties bewonersavond april

De gemeente heeft in april een bewonersavond georganiseerd om van gedachten te wisselen over de problemen en mogelijke oplossingen aan deze wegen. De volgende bewonersavond staat gepland op 16 mei om 20.00 uur in het gemeentehuis.

Meer informatie over de resultaten van de avond in april, de veelgestelde vragen en de ingekomen reacties staan in onderstaande stukken:

(in Dit bestand kunt u openen met de Acrobat Reader. pdf-formaat):
* Veelgestelde vragen over het project

* Teksten op flap-overs van de bewonersavond d.d. 19 april 2006
* Overzicht van de reactieformulieren

Een belangrijke vraag voor de gemeente is nu welke maatregelen haalbaar zijn en wat de effecten van verschillende maatregelen zijn. Daarom is een adviesbureau gevraagd om dit in beeld te brengen en een aantal varianten uit te werken. Het bureau heeft daarbij ook de nadrukkelijke opdracht gekregen om de problemen en wensen van de bewoners in beeld te brengen.

Op donderdag 6 juli 2006 zal het adviesbureau de resultaten van het onderzoek presenteren.
Het resultaat van het onderzoek zal geen kant en klaar inrichtingsvoorstel zijn, maar zal een aantal alternatieven bevatten met daarover een advies.

Het gemeentebestuur zal daarna beslissen of er maatregelen worden genomen om de problemen op de Birkstraat op te lossen en zo ja, welke. Vermoedelijk zal die besluitvorming in het najaar plaatsvinden.

© 2004 Gemeente Soest - Disclaimer