Ingezonden persbericht


RECENSIE-EXEMPLAAR OPVRAAGBAAR!


- PERSBERICHT -

Nieuwe CD van Mo&Grazz nu ook uit in Nederland

Een duo dat het echte leven vangt in het album Fallin' Upon Def Ears

Mo (voluit Monique Harcurn) en Grazz (alias DJ Grazzhoppa) vinden elkaar in de States. Zij heeft een hiphop/R&B achtergrond en hij voelt zich helemaal thuis in de DJ-scène. Samen brengen ze het beste van beide werelden samen zonder iets van hun eigen kracht in te leveren. Mo&Grazz musiceren op het album Fallin' Upon Def Ears over het echte leven. Het goede nieuws: eind juni is dit album ook te koop in de Nederlandse winkels.

Mo&Grazz gaat over het echte leven, dat waar mensen van dromen, en dat is tastbaar in hun muziek. Bij hen geen 'bitches' en 'bling bling', wel een verfrissende zoektocht naar wat er echt toe doet. Deze soulvolle debuutplaat heeft dan ook een authentiek geluid en combineert de hiphop en scratch met de juiste zoete vocalen. Het zijn met name de snellere tracks waar je ook kan proeven aan een stevige dosis funk. De muzikale rijkdom die het duo etaleert is meteen waarneembaar. De muziek van Mo&Grazz is smaakvol en uitermate geschikt om in een aangename ambiance volledig te kunnen genieten.

Mo, afkomstig uit USA - Philadelphia, zong bij het hiphop/R&B-duo Les Nubians, hij DJ'de bij Zap Mama. Monique's interesse ging aanvankelijk uit naar alternatieve rock, roots en R&B, maar ze luisterde ook met volle teugen naar Sam Cooke, Gladys Knight & The Pips en Aretha Franklin. Ze werkte o.a. met Mike McCary en Shawn Stockman van Boyz II Men en Grammy Award winnares Jill Scott. Met die laatste ging ze op tournee, zoals te horen is op het live-album Experience Jill Scott. Monique was al eerder actief in Europa als lid van de cast van Broadway-musicals als Hair en Little Shop Of Horrors.

Grazz (aka Grazzhoppa) komt uit de breakdance-scene van Brugge en ging later zelf muziek maken, als DJ en muzikant. Hij werd European DMC Champion in 1991 en derde in de ITF World DJ Championships in '98. Hij vormde samen met TLP het fameuze Rhyme Cut Core (Rock Rally-finalisten in 1992) en werkte in het theater, in de studio en op het podium met De Puta Madre, Zap Mama, Blade, Mr. Greedy, Fear Factory en David Gilmore om er maar enkele te noemen. Met de DJ Bigband Grazzhoppa's (een turntable gezelschap van 12 DJ's) deed hij 25 concerten in drie landen met onder meer een optreden op Lowlands 2005. Hij heeft tot nu toe zowat 100 vinyl- en CD-releases op zijn naam staan en is in de Europese hiphop-underground een naam die alom gerespecteerd wordt.

In Vlaams Gent, wat voor beiden nu de thuisbasis is, heeft Mo&Grazz aan het debuutalbum gewerkt. Fallin' Upon Def Ears is opgenomen en gemixt in Studio Caraibes in Brussel met verschillende gastmuzikanten en onder de begeleiding van Denis Moulin. Studio Brussel maakte Fallin' Upon Def Ears al plaat van de week en noemde het een Belgische soulplaat met internationale allure. Eind juni ligt de CD ook in de Nederlandse winkels. De single Move On is eind mei verkrijgbaar.

Fallin' Upon Def Ears komt uit bij het platenlabel van het Vlaamse Draaischijf. Dit is een managementkantoor voor muzikanten en artiesten. Het neemt de organisatie en coördinatie op zich van artistieke projecten, boekingen en concerten. Katrien Klausing en Lieselotte Deforce zijn de drijvende krachten achter artiesten als Ozark Henry, Delavega en Mo&Grazz. In mei 2004 werd het platenlabel Draaischijf opgestart voor de releases van Delavega en Mo&Grazz.

www.mograzz.com * www.draaischijf.com


- EINDE PERSBERICHT -

Van Fallin' Upon Def Ears zijn recensie-exemplaren opvraagbaar. Ook zijn er interviewmogelijkheden met zowel Mo als met met Grazz. Geef aan waar je voorkeur naar uitgaat, of het interview telefonisch of face2face moet plaatsvinden en hoeveel tijd daarvoor nodig is. Dan kan ik daarop een planning maken!

HET MONUMENTALE
Evelyne Levêke

Weerdsingel WZ 33a, 3513 BC UTRECHT
Postbus 553, 3500 AN UTRECHT

GSM: 06 - 4500 8427, Fax: 08 - 4224 8808
evelyne@het-monumentale.nl - www.het-monumentale.nl

Kijk ook op www.dizkuzz.nl