Ingezonden persbericht


WERKGROEP BRENGT STANDAARD VOOR TOEGANKELIJKE IT-INFORMATIE IN CONFIGURATION MANAGEMENT DATABASES

CMDB's toegankelijker en beter bruikbaar door samenwerking CA, BMC, Fujitsu, HP en IBM

Nieuwegein, 8 mei 2006 - CA (NYSE: CA) neemt deel aan een werkgroep samen met BMC Software, Fujitsu, HP en IBM. Deze werkgroep ontwikkelt een specificatie waardoor informatie vanuit complexe multi-vendor IT-infrastructuren beter toegankelijk is en gemakkelijker is samen te voegen.

"Configuration Management Databases (CMDB's) zijn centrale elementen geworden van IT-beheer bij organisaties. Een op standaarden gebaseerde benadering van deze essentiële functionaliteit is noodzakelijk en waardevol", zegt Helge Scheil, chief architect, Business Service Optimization business unit bij CA. "CA is verheugd over de samenwerking met toonaangevende organisaties in de IT-industrie om de voortgang in de ontwikkeling rond het gebruik van CMDB's te vergroten en de gebruikskosten te verlagen."

De werkgroep ontwikkelt een open, branchebrede specificatie voor het delen van informatie tussen Configuration Management Databases (CMDB's) en andere databronnen. Deze specificatie wordt later dit jaar ingediend bij een organisatie voor industriestandaarden. Als een multi-vendor specificatie zal deze organisaties meer keuzemogelijkheden en flexibiliteit bieden om nieuwe hardware, applicaties en middelzware samen te voegen.

Door een industriestandaard op te zetten voor het uitwisselen en beschikbaar maken van informatie wordt de communicatie tussen CMDB's geïntegreerd. De CMDB's bevatten alle gegevens van een IT-infrastructuur zoals informatie over servers, opslag, netwerken, middleware, applicaties en data. Met een standaard voor het delen en beschikbaar maken van configuratiedata, kunnen organisaties hun CMDB's gebruiken om een compleet en accuraat beeld te krijgen van de IT-informatie die over verschillende databronnen is verspreid. Hierdoor kunnen veranderingen in een IT-omgeving, zoals de meest recente applicatie-updates of veranderingen in kritische configuratie-informatie, makkelijker worden opgemerkt. Het helpt organisaties ook een beter beeld te krijgen van de impact die veranderingen in de IT-omgeving teweeg brengen.

(293 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over CA
CA (NYSE:CA), één van 's werelds grootste IT-management softwarebedrijven, integreert en vereenvoudigt het management van ondernemingsbrede IT. CA is opgericht in 1976, heeft zijn hoofdkantoor in Islandia, N.Y. en is actief in meer dan 140 landen. Voor meer informatie, zie http://ca.com

© 2006 Computer Associates International, Inc. One Computer Associates Plaza, Islandia, N.Y. 11749. All trademarks, trade names, service marks, and logos referenced herein belong to their respective companies.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Kim van Bokhoven van LEWIS, PR bureau: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: kimv@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over CA kunt u contact opnemen met Mika Lassen, CA: E-mail: mika.lassen@ca.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com