AutoRai

Super-de-luxe versie van Volvo XC90

(5/8/2006)
De Volvo XC90 van modeljaar 2007 is vernieuwd ten opzichte van zijn voorganger. Door een verbeterd design, een nieuwe zescilinder-in-lijn en nieuwe, vooruitstrevende veiligheidssystemen versterkt het model zijn positie in de SUV-markt. Dezelfde wijzigingen zijn ook doorgevoerd in de Executive-uitvoering, maar worden hier aangevuld met diverse specifieke aspecten die zijn prestigieuze karakter extra benadrukken.
âDe Volvo XC90 Executive is de meest prestigieuze XC90-uitvoering, bestemd voor een zeer specifieke klantengroepâ, vertelt Karin Falk, verantwoordelijk voor Special Vehicles bij Volvo Cars. âOm aan de hoge verwachtingen te kunnen voldoen, hebben we het model iets aangepast. Naast de standaardaanpassingen aan de XC90 hebben we bij dit topmodel van de serie diverse andere, meer onderscheidende aspecten onder de loep genomen.â De Volvo XC90 Executive is allereerst te herkennen aan de subtiele logoâs op de achterste deurstijlen. Het uiterlijk onderscheidt zich verder onder meer door de chromen afwerking van de buitenspiegels en C-stijlen, en wielkastomlijstingen in carrosseriekleur. Zijn imponerende verschijning kan extra worden benadrukt door te kiezen voor 19-inch lichtmetalen velgen. Een fraai detail siert tot slot de achterkant van de Executive in de vorm van een ovaalvormig uitlaateindstuk dat beide uitlaten in zich verenigt.

Luxe interieur
Het interieur van de Volvo XC90 Executive geeft een overdadig gevoel van luxe. Een van de bekledingsmogelijkheden is het klassieke Executive-leder, met stiksel en biezen in contrasterende kleuren. Om iedere inzittende een even weldadig gevoel te geven, is nu ook de derde zitrij voorzien van dit leder. Details van walnoothout zijn standaard en de klokken van het instrumentenpaneel hebben een opvallend, op een horloge geïnspireerd ontwerp, bekend van Volvoâs R-uitvoeringen en de S80 V8. Het speciaal ontworpen, extra dikke hoogpolige tapijt maakt het exclusieve karakter helemaal af.

Rear Seat Entertainment en koelbox
In de tunnelconsole kan als optie een koelbox worden geïntegreerd. Standaard is de XC90 Executive voorzien van een geavanceerd Rear Seat Entertainment-systeem. Dit systeem omvat een dvd-speler, beeldschermen die zijn weggewerkt in de hoofdsteunen van de voorstoelen, draadloze koptelefoons en een afstandsbediening. Op een speciale ingang kan randapparatuur zoals een extra dvd-speler, spelcomputer, camcorder of iPod worden aangesloten. De twee beeldschermen kunnen onafhankelijk van elkaar worden gebruikt.

De beste motoren
De Volvo XC90 Executive is vanzelfsprekend leverbaar met de krachtige, zuinige V8-krachtbron, die 315 pk levert. Ook Volvoâs nieuwe, 238 pk sterke zescilinder-in-lijn en de laatste generatie D5-dieselmotor kunnen worden gecombineerd met de Executive-uitvoering. De prijzen zijn als volgt:

XC90 Executive V8 Geartronic: 94.245 euro
XC90 Executive 3.2 Geartronic: 82.900 euro
XC90 Executive D5 Geartronic: 81.950 euro

BedrijfsautoRAI.nl
Open Lieverdedealer.nl in een nieuw venster