Saxion Hogescholen
BR>

do 04 mei 2006

Saxion studenten werken aan advies voor Rabobank: Wel of niet investeren in de luchthaven Twente?

Op maandag 8 mei aanstaande gaan 180 eerstejaars studenten van de Saxion opleidingen accountancy, bedrijfseconomie en fiscale economie voor een periode van 10 weken aan de slag als financieel adviseur van de Rabobank Enschede-Haaksbergen.

Centraal staat de vraag of de Rabobank moet investeren in de luchthaven Twente als burgerluchthaven. Het investeringsonderzoek bestaat uit een aantal projectopdrachten waarbij gebruik mag worden gemaakt van onderzoeksrapportages, die in opdracht van de gemeente Enschede zijn uitgevoerd. Bovendien worden bij de Rabobank diverse cursussen en trainingen gegeven.

De studenten geven tussentijds presentaties over hun bevindingen bij zowel de Rabobank Enschede-Haaksbergen als de luchthaven Twente. Ze stellen een financiële prognose op en voeren een kostenanalyse uit. Omgekeerd verzorgen medewerkers van zowel Rabobank als Luchthaven Twente gastcolleges bij Saxion waarbij uitleg over de problematiek wordt gegeven.

In de eerste week van juli zullen de studenten tijdens `assessments' bij de Rabobank verslag doen van hun bevindingen en een totaal advies geven over een `rood' danwel `groen licht' voor investeren in de Luchthaven Twente.

Dit project is een voorbeeld van adoptie van onderwijsblokken waarmee Saxion haar studenten in een zo vroeg mogelijk stadium in contact met de beroepspraktijk brengt. Met deze vorm van `onderwijsadoptie' wordt het onderwijs voor studenten niet alleen aantrekkelijker gemaakt, ze leren ook daadwerkelijk functioneren in een team en in een bedrijf waarbij vooral op aspecten als kennis, houding en gedrag wordt gestuurd.


------------------------------------------ EINDE PERSBERICHT
------------------------------------------