Ingezonden persbericht

Persbericht Skatebond Nederland

Elma de Vries breekt sleutelbeen

Door een gebroken sleutelbeen mist nationaal baan- en wegkampioene Elma de Vries uit Haule een deel van de selectiewedstrijden voor het EK. De 23-jarige Friezin is in elk geval de hele meimaand uit de roulatie. Daardoor kan ze ook haar vijf nationale titels op de baan in Haulerwijk (26 t/m 27 mei) niet verdedigen. Het NK baan telt, evenals het NK weg, mee als selectie voor het EK, dat 23 t/m 29 juli plaatsvindt in het Italiaanse Cassano d'Adda.

De Vries kwam afgelopen woensdag ten val tijdens een skeelertraining op haar thuisbaan in Haulerwijk. "Ik weet niet wat er precies gebeurde, maar ik landde op mijn schouder," aldus De Vries, die in goede vorm was teruggekomen van een trainingsstage in de Verenigde Staten. Ze hoopt wel weer aan de start te staan van het NK weg in 't Veld op 5 juni. De Vries: "Ik kan rechtop zittend, met mijn arm in de mitella, fietsen op de rollerbank, en ik kan wat krachttraining doen met mijn benen. In een paar weken hoef ik niet heel veel conditie te verliezen. Over drie weken hoort het bot weer aan elkaar te zitten. Ik hoop sneller hersteld te zijn dan de zes weken die ervoor staan."
Volgens bondscoach Albert Bakker komt De Vries' selectie voor het EK niet per definitie in gevaar. "Op grond van haar prestaties uit het verleden hoort ze er natuurlijk bij. Ik hoop dat ze in juni weer in staat is te rijden en dat ze dan niet al te veel achterop is geraakt."
De selectievoorwaarden geven mogelijkheid tot dispensatie als iemand door een val, blessure of andere buiten eigen schuld liggende oorzaak niet optimaal heeft kunnen presteren.
Elma de Vries behaalde op het EK zowel vorig jaar als het jaar daarvoor twee zilveren en twee bronzen medailles.

www.skatebond.nl