Mei 2006

50e verjaardag van ´Ezeltje strek je´
Meer dan 50 echte ezels verwacht
De aanmeldingen voor het verjaardagsfeestje van´Ezeltje strek je´op zaterdag 6 mei a.s. in de Efteling lopen storm! Ter ere van de 50^ste verjaardag van de ezel uit het sprookje Tafeltje dek je, Ezeltje strek je, Knuppel uit de zak nodigde de ezel vorig week alle ezelvriendjes uit om speciale worteltaart te komen eten in de Efteling. Op de oproep ontving de Efteling zoveel aanmeldingen van ezelliefhebbers dat het park heeft besloten de inschrijving, met ruim 50 ezels, te sluiten. Op 24 april jl. riep de Efteling alle ezelbezitters op om zich in te schrijven voor het verjaardagsfeestje van ´Ezeltje strek je.´ Al snel stond de telefoon roodgloeiend met aanmeldingen van ezelbezitters uit het hele land. Er kwamen in totaal meer dan 50 aanmeldingen van: merries en ruinen uit Sprang Capelle, moeders en veulens uit Tilburg, maar ook pakezels, muilezels en zelfs de bijna uitgestorven, tevens grootste ezel, de Poitou-ezel. Er zijn zwangere ezels en ezels uit België en heel bijzonder is de ezel die zelf al bijna net zo oud is als ´Ezeltje strek je´, de 40-jarige ´Sisi´ uit Baarle Nassau. De meeste ezels komen aan de halster, maar speciaal voor de gelegenheid komt er ook een ezeltweespan naar het park. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Efteling dat er ezels worden toegelaten tot het park.

Verjaardagsfeestje

Het verjaardagsfeestje van ´Ezeltje strek je´ begint op zaterdag 6 mei om 11.00 uur op het Herautenplein in het Sprookjesbos. Na een speciaal welkomstwoord worden alle ezeltjes getrakteerd op een lekkere worteltaart, van twee meter hoog en 3 meter breed, gemaakt van o.a. hooi, appeltjes en wortels. Na afloop van het feestje ontvangen de baasjes van de aanwezige ezels twee entreekaarten om eens zonder ezel een bezoek te brengen aan het park.

Efteling prijzen

Het feestje op 6 mei is ook de officiële start van de feestmaand ter ere van het 50^ste verjaardag van ´Ezeltje strek je´. Gedurende de hele maand mei zal ´Ezeltje strek je´ naast de gebruikelijke gouden dukaten, 50 speciale groene dukaten met de afbeelding van ´Ezeltje strek je´ willekeurig de wereld inschieten. De vinders van deze dukaten ontvangen leuke Efteling-prijzen zoals kaartjes voor de musical Annie en zelfs een overnachting in het Efteling Hotel.

Aanmelden

Het is helaas niet meer mogelijk om ezels aan te melden voor het evenement.

Noot voor de redactie (