Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland. * District NW-Veluwe

P E R S B E R I C H T

POLITIEDISTRICT NOORD-WEST VELUWE

03 mei 2006

Elburg - Getuigenoproep

Op zaterdag (29-04) werd er rond 12.15 uur ingebroken in een bedrijfspand aan de J.P. Broekhovenstraat (zie onderstaand persbericht van zondag 30-04). Nabij het bedrijfsterrein werd een grijze Opel Omega gesignaleerd die met hoge snelheid wegreed. In de auto zaten minimaal twee personen. De politie wil in contact komen met getuigen die de betreffende auto in de Broekhovenstraat of bij het bedrijfsterrein hebben gezien. Getuigen kunnen zich melden via 0900 8844. Persbericht 30-04: Inbraak J.P. Broekhovenstraat 29 april rond 12.14 uur Zowel de eigenaar als de politie reageerden op een inbraakmelding in een bedrijfspand op het industrieterrein. Ter plaatse bleek dat een hek rond het bedrijfsterrein was opengeknipt en een toegangsdeur was geforceerd. Uit het bedrijf is een aantal PC's en monitoren weggenomen. De daders zijn er in een auto vandoor gegaan.

't Harde - Bestuurders in overtreding: 22 boetes De politie heeft op dinsdagmorgen (02-05) bij twee verkeerscontroles in totaal 22 boetes uitgereikt. 8 x voor het overschrijden van de maximum snelheid op de Eperweg, waarbij de hoogst gemeten snelheid 77 km per uur bedroeg waar 60 km is toegestaan; 14 x voor het niet dragen van de autogordel (waarvan 3x kinderen) op de Hellenbeekstraat.

Ermelo - Drankrijder

Een 58-jarige automobilist uit Ermelo bleek bij een politiecontrole op dinsdag (02-05) rond 23.25 uur op de Putterweg onder invloed van alcohol. De man blies 1,17 promille. De politie maakt proces-verbaal op.

Harderwijk - Fietsster gewond

Een 48-jarige automobiliste uit Harderwijk verleende op dinsdag (02-05) rond 15.20 uur op de rotonde Wittenhagen / Deventerweg geen voorrang aan een 15-jarige plaatsgenote op de fiets. De fietsster kwam ten val en een passerende arts verleende eerste hulp. Het meisje had een wond aan haar kin en een afgebroken kies en ging voor behandeling naar het ziekenhuis. Beide voertuigen raakten licht beschadigd.

Harderwijk - Auto's in brand en garage uitgebrand

Op het terrein van een autobedrijf aan de Schimmelstraat werd erop dinsdag (02-05) rond 19.00 uur een brand ontdekt in één van de geparkeerde auto's. De brand sloeg snel over naar andere auto én ook het pand van het autobedrijf. De toegesnelde brandweer ondervond veel hinder van het toegestroomde publiek. Ondanks snel ingrijpen kon niet worden voorkomen dat een aantal auto's en het bedrijfspand geheel verloren ging. De politie stelt samen met de deskundigen van de verzekeringsmaatschappij een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Brandstichting in één van de auto's wordt niet uitgesloten. De technische recherche is in de loop van de woensdag een uitgebreid onderzoek gestart. Een analyse van dit onderzoek moet nog worden opgemaakt. Omwonenden die (brand)schade hebben ondervonden, wordt aangeraden de schade bij hun eigen verzekeringsmaatschappij te melden. Deze verschillende maatschappijen zullen vervolgens in contact treden met de verzekeringsmaatschappij van het afgebrande bedrijf. De politie verzoekt getuigen die kort voor de brand iets bijzonders hebben gezien of over informatie beschikken te bellen via 0900-8844.

EINDE BERICHTEN

Nadere informatie: Bureau Communicatie Persvoorlichting Bert Top 055 - 548 60 58 ---- --