Persberichten Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht, 03-05-2006

Aangehouden voor auto-inbraak

UTRECHT - De politie heeft dinsdagavond drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van het inbreken in een auto.

Door getuigen werd omstreeks 19.45 uur gebeld naar de politie omdat zij zagen dat drie mannen probeerde in te breken in een auto die geparkeerd stond in de garage aan de Rijnkade. Op weg naar de locatie kregen de agenten door dat het drietal met een rode auto weg was gereden en mogelijk op weg was naar een parkeergarage aan het Jaarbeursplein. Ter hoogte van het Westplein zagen de agenten de rode auto met drie inzittenden rijden.

De auto werd aan de kant gezet en de mannen - twee van 21 en één van 22 jaar allen uit Utrecht - werden aangehouden. De politie trof in de parkeergarage aan de Rijnkade een auto aan waarvan een zijruit was ingeslagen. Het drietal werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Jongen aangehouden

UTRECHT - Tijdens bromfietscontrole heeft de politie een jongen aangehouden omdat zich niet kon gedragen.

Omstreeks 15.10 uur stond de politie te controleren op de van Bijnkershoeklaan. Tijdens die controle kwam een jongen met zijn bromfiets uit nieuwsgierigheid bij de politie staan. De agenten besloten ook deze jongen te controleren en ontdekte dat de bromfiets niet voorzien was van een verzekering. De 16-jarige bestuurder uit Utrecht bleef volhouden dat zijn voertuig wel verzekerd was.

Op het moment dat de agenten vertelde dat zijn bromfiets in beslag genomen werd ging de jongen helemaal uit zijn dak en probeerde omstanders er toe te bewegen zich te bemoeien met de zaak. Uiteindelijk werd besloten de jongen aan te houden. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig. Op het bureau gaf de Utrechter toe zich misdragen te hebben. Na een goed gesprek werd hij een bekeuring naar huis gestuurd.

Aangehouden voor het plegen van fraude

UTRECHT - Dinsdagmiddag heeft de politie een man en een vrouw aangehouden voor het plegen van fraude bij een winkel.

De beveiliging van een winkel aan de van Rensselaerlaan zag omstreeks 13.15 uur twee personen zich verdacht gedragen in de winkel. Op de beveiligingsbeelden werd gezien dat het tweetal fraude aan het plegen was met prijzen op de artikelen. Eenmaal voorbij de kassa werd het tweetal - een 45-jarige vrouw en 46-jarige man beiden uit Ermelo - aangehouden en overgedragen aan de inmiddels gewaarschuwde politie. Beiden kregen voor een jaar een verbod om in de winkel te komen. Met een proces-verbaal werden zij naar huis gestuurd.

Bestuurder zonder geldig rijbewijs onder invloed aangehouden

UTRECHT - Op de Cartesiusweg heeft de politie dinsdagavond een man aangehouden omdat hij zonder geldig rijbewijs onder in vloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder over de Cartesiusweg rijden. Navraag bij de meldkamer leerde dat de auto al ruim ander half jaar niet APK gekeurd was. De 39-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken. Uit controle bleek dat de man een ongelding rijbewijs had. Uit de eerste blaastest bleek eveneens dat hij onder invloed verkeerde. Op het bureau wees de ademanalyse 740 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een algemeen rijverbod van acht uur werd hij naar huis gestuurd.