Gemeente Gilze en Rijen


* 30 en 60 kilometer/uur-gebieden in Gilze zuidoost en buitengebied Gilze-Molenschot (lees verder)

30 en 60 kilometer/uur-gebieden in Gilze zuidoost en buitengebied Gilze-Molenschot

Gilze zuidoost wordt 30km/uur-gebied en voor de wegen in het buitengebied van Gilze en Molenschot zal een maximumsnelheid van 60 km/uur gaan gelden.
Burgemeester en wethouders hebben de inrichtingsplannen voor deze gebieden en wegen nu definitief goedgekeurd. De plannen hebben ter inzage gelegen en zijn naar aanleiding van de reacties nog enigszins aangepast.
Met Gilze zuidoost wordt bedoeld het gebied dat omsloten wordt door de Alphenseweg, de Heuvel, Aalstraat en de bebouwde-komgrens van Gilze. Bij de wegen in het buitengebied van Gilze en Molenschot horen ook de Bavelseweg, de Biestraat, de Chaamseweg en de Tilburgsebaan. Omdat niet kan worden volstaan met het plaatsen van borden die de maximum snelheid aangeven, zal de gemeente verkeersremmende en attentieverhogende maatregelen treffen. Deze maatregelen worden terughoudend toegepast. De wijk Gilze zuidoost is al grotendeels ingericht als verblijfsgebied en daar zijn slechts aanvullende voorzieningen nodig. In het buitengebied wordt rekening gehouden met landbouwvoertuigen en vrachtverkeer. De maatregelen worden bovendien op een dusdanige afstand van de bebouwing gerealiseerd dat omwonenden er geen hinder van zullen ondervinden.

Het college stelt de gemeenteraad voor een krediet beschikbaar te stellen tot een totaalbedrag van 740.000 euro exclusief BTW. De start van de uitvoering van het werk is voor dit voorjaar ingepland. Top