Verzamelberichten dinsdag

's-Hertogenbosch, 02-05-2006

Verdachte quad-diefstal aangehouden

Berlicum - Maandagmiddag is in het politiebureau in Schijndel een 18-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De jongeman wordt ervan verdacht in de nacht van 15 op 16 februari jl. in de Westkant in Berlicum een quad te hebben gestolen. De verdachte is voor nader onderzoek ingesloten.

Harddrugs

Vught In de nacht van maandag op dinsdag is in de Loonsebaan een 24-jarige man uit Rosmalen aangehouden. Surveillerende agenten controleerden de auto van de man en troffen een hoeveelheid (vermoedelijk) speed en GHB aan. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Joyriden zonder rijbewijs

s-Hertogenbosch In de nacht van maandag op dinsdag heeft de politie in de Onderwijsboulevard een 18-jarige jongen uit Rosmalen aangehouden. Surveillerende agenten zagen de automobilist met piepende banden de straat inrijden. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Tevens had hij de auto van zijn moeder meegenomen zonder haar toestemming. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na veroorzaken ongeval

s-Hertogenbosch Maandagmiddag is een 36-jarige man uit Veenhuizen aangehouden. Een surveillerende agent zag dat de automobilist op het Stationsplein met zijn auto tegen een andere auto botste en vervolgens doorreed. De man ging er te voet vandoor, maar kon in de Fahrenheitstraat door de agent worden aangehouden. Hij was niet in het bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte had een bolletje (vermoedelijk) harddrugs bij zich. Deze is inbeslaggenomen.

Hennepkwekerij in woning

Sint Michielsgestel Maandag heeft de politie in een woning in de Victoriastraat een in werking zijnde hennepkwekerij ontmanteld. In totaal zijn 296 hennepplanten en de bijbehorende apparatuur inbeslaggenomen en vernietigd. De 22-jarige huurder van deze woning en een 28-jarige vrouw uit Venray zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de hennepkwekerij.

Winkeldievegge aangehouden

Uden De politie heeft dinsdagochtend een 44-jarige vrouw uit Vorstenbosch aangehouden voor winkeldiefstal. De vrouw had getracht in een winkel aan de Galerij een potje crème (waarde 12 euro) te stelen, maar werd betrapt. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt

en zij kreeg een winkelverbod voor de duur van een jaar.

Kop-staart aanrijding met letsel

Reek Op de Provincialeweg Zuid heeft dinsdagmorgen een verkeersongeval plaatsgevonden waarbij drie autos betrokken waren en twee mensen gewond raakten.

Vlak voor de rotonde nabij De Molen Banden klapten de autos achterop elkaar. De twee achteropkomende autos kwamen na de botsing met de neus in de sloot terecht. Beide bestuurders, een 25-jarige automobilist uit Ravenstein en een 62-jarige automobilist uit Veghel raakten hierbij gewond.

De brandweer moest het dak van een auto lichten om de 62-jarige (met nekletsel) veilig uit zijn auto te bevrijden, waarna hij naar het ziekenhuis is vervoerd. De 25-jarige bestuurder liep hoofdletsel op. De bestuurster van de voorste auto, een 47-jarige vrouw uit Zeeland bleef ongedeerd.

Oplichter aangehouden

Oss De politie heeft maandagochtend een 24-jarige Ossenaar aangehouden voor oplichting en valsheid in geschrifte.

De man zou gefraudeerd hebben met overschrijvingskaarten en heeft zo een paar duizend euro naar zijn eigen rekening over kunnen boeken.

Na te zijn verhoord werd de man vandaag in vrijheid gesteld. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. De politie onderzoekt de zaak verder.

Bromfietser gewond na valpartij

Oss Op de Driek van Erpstraat is in de nacht van zondag op maandag een 55-jarige bromfietser in zijn woonplaats gewond geraakt. De man verloor de macht over het stuur en kwam ten val. De man is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft het vermoeden dat er alcohol in het spel was en onderzoekt de zaak.

Man gewond na ongeval

Oss Op de kruising Wagenaarstraat met de Sibeliuslaan is maandagmiddag een 51-jarige man uit Oss gewond geraakt.

De man reed op zijn snorfiets en werd op genoemde kruising aangereden door een van rechts komende 44-jarige automobiliste uit Oss. De man werd met zijn verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis.

Vrouw gewond na aanrijding

Oss Op de Bram van den Berghstraat heeft maandagmiddag een aanrijding tussen twee autos plaatsgevonden waarbij een 25-jarige vrouw uit Uden gewond raakte.

De Udense vrouw reed vanaf een parkeerplaats de Berghstraat op en verleende geen voorrang aan een van links komende 48-jarige automobiliste uit Berghem. Hierdoor ontstond tussen beide voertuigen een aanrijding waarbij de Udense lichtgewond raakte. Zij werd overgebracht naar het ziekenhuis, maar mocht daarna weer naar huis.

Man opgepakt voor bedreiging huisgenoot

Grave De politie heeft maandagavond een 31-jarige man uit Grave in zijn woning aangehouden voor onder andere bedreiging. De verdachte vernielde een deur in de woning en bedreigde vervolgens een medebewoner. De politie heeft de verdachte aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het slachtoffer, een 50-jarige man heeft inmiddels aangifte gedaan.

Politie lost vernielingen en diefstallen op

Sint Anthonis De politie van het politieteam Boxmeer heeft de diefstallen en vernielingen van tientallen verkeersborden opgelost. Even voor carnaval zijn in Wanroij voor duizenden euros verkeersborden vernield en gestolen. Door de gemeente werd hiervan aangifte gedaan. Door de politie is een onderzoek gestart, waarbij totaal zes jongeren uit Wanroij, in de leeftijd van 13 tot 15 jaar, zijn verhoord.

Ze bleken schuldig te zijn aan de diefstal van de borden. Een aantal verkeersborden werd bij de jongeren aangetroffen en in beslag genomen. Tegen het zestal is proces-verbaal opgemaakt en de verdere afhandeling is overgedragen aan de officier van justitie.