Politie Rotterdam Rijnmond


* MAN GEWOND NA VAL VAN BALKON
ROTTERDAM - Een nog onbekende man is dinsdagochtend gewond geraakt na een val van een balkon op de Pleinweg. Rond half acht meldden getuigen dat een man van een balkon was gevallen en op een lager gelegen balkon terecht was gekomen. Het slachtoffer werd met een gebroken rug en meerdere botbreuken door ambulancepersoneel overgebracht naar het ziekenhuis. De recherche van het district Zuid stelt een uitgebreid onderzoek in naar de toedracht van dit incident en sluit een misdrijf niet uit.


* POLITIE TREFT WAPENS, GRANATEN EN MUNITIE IN WONINGEN AAN

SPIJKENISSE/ROCKANJE - De politie van het district De Eilanden trof maandagochtend in een woning aan de Valkhoek in Spijkenisse en in een woning aan de Sliklandseweg in Rockanje een hoeveelheid wapens en munitie aan. Naar aanleiding van binnengekomen informatie werd een onderzoek ingesteld. In de woningen werd een verzameling van onder meer een aantal vuurwapens, gaspistolen en handgranaten uit de Tweede Wereldoorlog aangetroffen. De twee verdachten, een 56-jarige man uit Spijkenisse en een 21-jarige man uit Rockanje, zijn aangehouden. Zij zullen zich te zijner tijd bij de rechter moeten verantwoorden. De verboden wapens zijn in beslag genomen. De twee mannen hadden de wapens en munitie in de woning liggen voor hun verzameling.

ROTTERDAM - De politie van district Noord stelt een nader onderzoek in naar een diefstal met geweld van een geldlade uit een kantoor aan de Noorderbocht. Rond half vier vernielden twee mannen met behulp van een moker een ruit van het kantoor aan de Noorderbocht, op het moment dat een medewerker van Geldnet een geldlade ophaalde. Vervolgens pakten de verdachten de geldlade mee die klaar stond voor transport en gingen zij er met de buit vandoor. De medewerker van Geldnet raakte niet gewond. Door de Technische Recherche werd een nader sporenonderzoek ingesteld.