Ingezonden persbericht


Websense en Microsoft introduceren beheeroplossing voor Windows XP Desktop-firewall

Websense Web Security Suite-Lockdown Edition en Client Policy Manager versie 6.2 ondersteunen Windows XP Desktop-firewall

Hillegom, 2 mei 2006 - Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) en Microsoft Corporation introduceren samen een innovatieve en krachtige desktopbeveiligingsoplossing. Door de integratie van de nieuwe Websense Web Security-Lockdown Edition en de Websense Client Policy Manager (CPM) versie 6.2 met de Windows XP Desktop-firewall zijn desktopapplicaties eenvoudiger te categoriseren. De firewall krijgt daardoor meer waarde voor de gebruikers.

Websense biedt op applicaties gebaseerde beschermingsmogelijkheden voor de Windows XP Desktop-firewall. Daarvoor wordt gebruikgemaakt van de expertise van de Websense Desktop Lockdown Agent voor gecontroleerde applicatietoegang. De Windows XP Desktop-firewall fungeert als verdedigingslinie die de pc van de eindgebruiker beschermt tegen hackers. De Desktop-firewall monitort en beperkt potentieel gevaarlijke communicatie tussen een eindgebruikerscomputer en het netwerk of het internet. Het desktopbeheer wordt verbeterd door de Microsoft XP Desktop-firewall te optimaliseren met behulp van de Websense-applicatiedatabase en de Websense Client Policy Manager-gebruikersinterface.

"Ook de effectieve beveiliging van individuele desktopsystemen is erg belangrijk. Zakelijke gebruikers kunnen niet langer uitsluitend vertrouwen op netwerkfirewalls", zegt Phil Schacter, Vice-President en Group Service Director Security and Risk Management Strategies van de Burton Group. "Door het applicatieniveau per laag te filteren en beleid op te stellen dat verder gaat dan de standaardfirewall van Microsoft, wordt het beschermingsniveau voor gebruikers van de geïntegreerde oplossing verhoogd."

Om deze nieuwe functionaliteit mogelijk te maken, breidt Websense de controle op applicatie- en webtoegang uit door zijn oplossingen te integreren met de Windows XP Firewall. Dit biedt de basis voor het beheer van gebruikerstoegang tot een bepaalde applicatie of groepen van applicaties, voor de toegang van applicaties tot het netwerk of internet en voor inbound internet- en netwerkverbindingen voor die applicatie.

"Websense wil zijn beveiligingsmogelijk voor desktops uitbreiden. Dit doen we door ons te richten op controle en compliance rondom eindpuntgebruik. We werken nauw samen met Microsoft om flexibele, makkelijk te gebruiken en krachtige mechanismen voor de controle en de bescherming van eindpunten te creëren", aldus Steve Kelley, directeur Strategische Allianties van Websense, Inc. "Op basis van goede content-controle kunnen we een effectievere bescherming bieden. Daarnaast verbreden we de beschermingsmogelijkheden van endpoint-oplossingen en het Microsoft-platform. Op basis van deze integratie kan de firewall applicatiebeheermogelijkheden bieden, die de lancering van kwaadaardige codes en spyware tegengaan."

Websense is een van de grondleggers van de Microsoft Secure IT Alliance, een initiatief om de veiligheid van Microsoft-besturingssystemen te verbeteren. Microsoft is een belangrijke steunpilaar van het Websense Web Security Ecosystem, een veelomvattend ecosysteem van leveranciers van beveiligings- en netwerktechnologie, dat de integratie van Websense-oplossingen in bedrijfsomgevingen mogelijk maakt. In het Websense Web Security Ecosystem zijn leveranciers in toonaangevende beveiligings- en netwerkmarkten opgenomen. Daarbij gaat het onder meer om netwerktoegangscontrole, internetgateways, gecertificeerde appliance-platforms, beheer van security-events en identiteitsbeheer. Het Websense Web Security Ecosystem zorgt voor gezamenlijke oplossingen die naadloze integratie met bedrijfsomgevingen garanderen.

Om Websense-software 30 dagen kosteloos te proberen of voor meer informatie over het beschermen van uw organisatie tegen bedreigingen als spyware, peer-to-peer, virusuitbraken en interne hack-pogingen: www.websense.com. Websense Security Labs biedt gratis beveiligingsupdates via e-mail: www.websensesecuritylabs.com.

###

Over Websense
Websense, Inc. (Nasdaq: WBSN) ontwikkelt en levert Employee Internet Management-oplossingen. Met deze software kunnen bedrijven hun ICT-middelen optimaal benutten en de schadelijke neveneffecten van het gebruik van internet, zoals Instant Messaging, Peer-to-Peer en spyware, voorkomen. Door het beleid voor internetgebruik bij de gateway, op het netwerk en op de desktop te beheren en te monitoren, verbeteren de Websense-oplossingen de productiviteit en de beveiliging. Bovendien worden ICT-middelen optimaal ingezet en neemt de juridische aansprakelijkheid af. Websense ondersteunt wereldwijd meer dan 25.000 klanten met in totaal meer dan 20 miljoen werkplekken.

Ingezonden persbericht