Gemeente Epe


Elf Koninklijke Onderscheidingen in gemeente Epe

Op vrijdagochtend 28 april 2006 heeft burgemeester Marijke van Lente, ter gelegenheid van Koninginnedag, de volgende Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.


1) De heer J. Berkhoff (65) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Berkhoff uit Epe is werkzaam bij AccoN Accountants en Adviseurs. Daarnaast ontplooit hij sinds 1974 activiteiten voor de Hervormde Gemeente en sinds 1980 activiteiten voor de Stichting Eper Gemeentewoning.


2) Mevrouw M.J.I.A. Duinstee-Kleine Schaars (71) Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Duinstee-Kleine Schaars uit Vaassen is sinds 1980 actief op het gebied van cultuur, welzijn, ontwikkelingshulp en sport. Zo is zij vrijwilliger bij de carnavalsvereniging en collectant van het Astmafonds en de Nederlandse Hartstichting.


3) De heer J. van Essen (65) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Van Essen uit Emst was tot aan zijn pensionering in 2001 werkzaam als manager technische dienst bij Siemens in Zoetermeer. Daarnaast voerde de decorandus sinds 1964 verschillende activiteiten uit op het gebied van onderwijs, cultuur, belangenbehartiging en bankwezen.


4) De heer B.H. Leurs (61) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Leurs uit Epe ontvangt een lintje, omdat hij vanaf 1980 een duidelijk centrale rol vervult in het plaatselijk maatschappelijke leven en als (mede) organisator van plaatselijke activiteiten en evenementen. Zo is de heer Leurs onder andere vrijwilliger bij de carnavalsvereniging "De Darpspompers", vrijwilliger van de H. Martinus Parochie en vrijwilliger van de Atletiekvereniging Cialfo Epe.


5) De heer A.K. Moes (67) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Moes uit Vaassen ontplooit naast zijn werk als zelfstandig ondernemer verschillende activiteiten op kerkelijk en politiek gebied. Daarnaast is/was hij onder andere lid van het dagelijks bestuur van de Stichting voor Maatschappelijk Werk, lid van de dienstcommissie arbeidsvoorziening van de provincie Gelderland voor het CNV en secretaris van de bewonersvereniging "De Haalstee" in Vaassen.


6) De heer P. Pattipeilohij (74) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Pattipeilohij uit Epe was werkzaam als operator bij AKZO-Nobel Botlek in Rotterdam. Daarnaast heeft de decorandus veel bestuurlijke activiteiten voor de Molukse samenleving in Nederland ontplooid. Zo is/was hij adviseur bij zaken van het Molukse volk in Nederland, voorzitter van de kampraad van het Woonoord Vaassen en vice-voorzitter van de Molukse gemeenschap in Zeeland.
7) De heer J. Proper (64) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Proper uit Vaassen ontplooit naast zijn werk als zelfstandig ondernemer verschillende activiteiten voor de openbare veiligheid in Vaassen en op plaatselijk cultureel gebied. De decorandus is gedurende 35 jaar actief geweest voor de plaatselijke vrijwillige brandweer. Verder levert hij belangrijke bijdragen aan onder andere de Oranje Commissie Vaassen, de Stichting Vaassen Reünie, het kasteel Cannenburch te Vaassen en de Stichting Oud Vaassen.


8) De heer H.A.J. van Rijssen (74) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Van Rijssen uit Vaassen is sinds de jaren '60 op het gebied van cultuur, welzijn en gemeentepolitiek. De decorandus is in vier periodes raadslid geweest en van 1970 tot 1974 wethouder. Verder is de heer Van Rijssen initiator en (mede) organisator van diverse evenementen, zoals de Pasar Malam, de Marmottenbaan en de Cannenburghshows.


9) De heer D. van der Veen (65) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Van der Veen uit Epe is zelfstandig ondernemer. Verder was hij journalist, schrijven en verslaggever voor diverse organisaties en kranten. Daarnaast ontplooide/ontplooit hij activiteiten als ondersteuner van diverse feesten en acties in Vaassen, waaronder de steentjesactie en het Molenfeest. En is hij actief lid van de Dialectkring. De heer Van der Veen zet zich in voor de streektaal, door het schrijven van diverse boeken en columns.


10) De heer M.P. Telnekes (61) Lid in de Orde van Oranje Nassau De heer Telnekes uit Epe is professioneel musicus. Hij was van 1990 tot 2005 verbonden aan de Stichting Mamuze, Centrum voor de Kunsten te Epe, waar hij vanaf 1994 de functie van directeur bekleedde. Daarnaast maakte hij zich verdienstelijk als organist, als muzikaal begeleider en als koordirigent.


11) Mevrouw J.H. Visser-Jansen (80) Lid in de Orde van Oranje Nassau Mevrouw Visser-Jansen uit Vaassen komt voor een lintje in aanmerking vanwege haar (bestuurlijke) activiteiten sinds 1984 op het gebied van welzijn, wonen en ouderen. Zo is zij onder andere vrijwilliger bij de Stichting Welzijn Ouderen Epe (SWO/E), lid van de EHBO, afdeling Vaassen en voorzitter van de Zonnebloem.