Gemeente Gouda


persbericht: gemeente voert actie tegen fout parkeren (1/5/2006)

Buitengewoon opsporingsambtenaren van Stadstoezicht en de politie controleren deze week extra scherp op fout parkeren. Onder fout parkeren wordt verstaan: onbetaald parkeren, parkeren buiten de parkeervakken, de auto op de groenstrook zetten, op de stoep of op een invalidenparkeerplaats. De actie is onderdeel van de campagne aanpak asociaal gedrag die op 11 april is gestart.

De actie tegen fout parkeren begint op 3 mei en loopt een week. Op fout en/of onbetaald parkeren staat een boete van 50 euro. Parkeren op een invalidenparkeerplaats kan een boete opleveren van 130 euro.

Stadstoezicht controleert niet alleen in de binnenstad op fout parkeren. Ook buiten het betaald parkeergebied treden buitengewoon opsporingsambtenaren en de politie op tegen fout parkeren.

leefbaarheid
Buitengewoon opsporingsambtenaren van Stadstoezicht mogen personen aanhouden en bekeuren. De aanpak van asociaal gedrag leidt tot verbetering van de leefbaarheid in de stad.

campagne
April en mei zijn de actiemaanden van de campagne aanpak asociaal gedrag. De eerste actie was gericht tegen fietsen op de Kleiweg. Deze week staat het thema fout parkeren centraal en volgende week wordt er extra streng opgetreden tegen het gooien van afval op straat. Ook zullen buitengewoon opsporingsambtenaren van Stadstoezicht en politieagenten extra letten op het correct aanbieden van huisvuil. De start van een nieuwe actie betekent niet dat de voorgaande actie voorbij is. De politie en Stadstoezicht blijven scherp controleren en boetes uitdelen.