BedrijfsautoRAI

Primeur voor Wemmers Tanktransport:MAN TGA Euro 4-trekkers met XLX-cabine en supersingles

(5/1/2006)
Wemmers Tanktransport zet vijf MAN TGA-trekkers in voor internationaal transport van vloeibare levensmiddelen. Ze zijn uitgerust met gewichtsbesparende XLX-cabines en supersingles op de achteras: een primeur voor Nederland.
Wemmers Tanktransport uit Bleskensgraaf is een pionier in het vervoer van hoogwaardige, vloeibare levensmiddelen. Sinds de oprichting in 1948 is het bedrijf uitgegroeid tot één van de toonaangevende transporteurs in deze branche. Wemmers Tanktransport verzorgt tanktransporten voor producenten en afnemers uit de zoetwaren-, chocolade-, levensmiddelen- en zuivelindustrie. Daartoe zet de onderneming eenheden in die speciaal zijn toegesneden op het vervoer van eetbare oliën en vetten, vruchtensappen, chocolade, cacaomassa en boter, glucose, wijn en zuivel. Wemmers is gecertificeerd op het gebied van voedselveiligheid en kwaliteit (ISO 9001, HACCP, GMP en rabbinale goedkeuring). De belangrijkste bestemmingen zijn â naast de Benelux â Duitsland, Frankrijk, Denemarken, Oostenrijk, Zwitserland, Spanje, Groot-Brittannië, Noord-Italië, Polen, Tsjechië, Hongarije, Kroatië en Slovenië.

Omdat kwaliteit en gecontroleerde groei hoog in het vaandel staan, investeert Wemmers Tanktransport voortdurend in uitbreiding en optimalisatie van de bedrijfsfaciliteiten en de voertuigvloot. Deze laatste omvat circa 100 voertuigen. De jongste aanwinst bestaat uit vijf MAN TGA trekkers van het type 18.390 4x2 BLS, geleverd door MAN dealer ROSIERVANDENBOSCH in Gorinchem. Wemmersâ keuze voor de TGA werd mede bepaald doordat MAN Euro 4-motoren levert met EGR. EGR is ten minste 150 kilogram lichter dan SCR en de chauffeur hoeft geen AdBlue te tanken.

De trucks zijn uitgerust met de ruime en comfortabele, maar lichte XLX-cabine en Michelin X-One XDA 2 Energy supersingle banden op de trekas. Deze combinatie is een primeur voor Nederland. In vergelijking met dubbellucht montage besparen de supersingles brandstof door hun lagere gewicht en geringere rolweerstand.

De nieuwe, XLX is een brede, ruime en comfortabele cabine voor het vervoer over de lange afstand. De gewichtsbesparende XLX biedt een inwendige hoogte van twee meter en valt qua maatvoering tussen de XL en XXL.