Politie Limburg-Zuid

Man breekt kaak bij mishandeling

Gulpen-Wittem, 01-05-2006 o Op zaterdag 29 april 2006 zijn een 22-jarige man uit Gulpen en een 28-jarige vrouw uit Wittem omstreeks 03.30 uur op de Rijksweg slachtoffer geworden van mishandeling. Toen een politiepatrouille ter plaatse verscheen, bleek dat de Gulpenaar om nog onbekende oorzaak ruzie had gekregen met een groep Engelse personen bestaande uit twee mannen en twee vrouwen.

Daarbij werd hij ernstig mishandeld door de beide Engelsmannen. Hij brak zijn kaak en verloor een tand. Toen de vrouw en haar vriend het slachtoffer te hulp wilden schieten, werden zij op hun beurt bedreigd. De vrouw werd in het gezicht geslagen en liep daarbij een bloedneus op. Ook raakte een voortand los. Haar vriend kreeg ook een klap in zijn gezicht, wat een scheur in zijn lip tot gevolg had.

Op basis van getuigenverklaringen stelde de politie in de omgeving een onderzoek in. Daarbij werd even later op een camping in Gulpen het voertuig aangetroffen waarmee de verdachten na de mishandeling waren weggereden. Bij een caravan werden twee mannen en twee vrouwen uit Engeland aangetroffen, van wie het signalement overeenkwam met hetgeen de slachtoffers en getuigen hadden verklaard. De beide mannen werden hierop aangehouden en zullen door de politie worden gehoord.