Gemeente Beverwijk


20-04-2006 Tunnelbak Laan der Nederlanden afgesloten van 1 t/m 9 mei 2006

Op maandag 1 mei 2006 start de gemeente met de laatste werkzaamheden aan de tunnel Laan der Nederlanden. De werkzaamheden duren uiterlijk tot dinsdagavond 9 mei 2006. Tijdens de werkzaamheden zijn de Laan der Nederlanden en de Spoorsingel afgesloten tussen de Spaarnestraat en de Sint Aagtendijk. Er is gekozen de werkzaamheden te laten plaatsvinden in de meivakantie en op het moment dat er elders in de stad geen grote afsluitingen zijn.

Werkzaamheden
Op de weg wordt een definitieve toplaag op het asfalt aangebracht. Deze toplaag heeft een geluidsabsorberende werking, waardoor het verkeerslawaai gereduceerd wordt. Ook zorgt de toplaag ervoor dat de nieuwe weg beter aansluit op de al bestaande weg. Eveneens wordt de Zwaansmeerstraat definitief aangesloten op de Spoorsingel en wordt er nog eens goed gekeken naar de lekkage in de tunnel. Als laatste worden de definitieve belijningen en markeringen aangebracht op het wegdek.

Bestemmingsverkeer en hulpdiensten
De wijk Zwaansmeer en de diverse verenigingen blijven voor bestemmingsverkeer bereikbaar via de Spaarnestraat en een noodaansluiting op de Spoorsingel. De gehele afsluiting geldt niet voor hulpdiensten. Die kunnen in geval van nood gebruik maken van de tunnelbak.

Omleiding
Doorgaand verkeer wordt via borden omgeleid. De aansluiting van de Zwaansmeerstraat op de Spoorsingel is al afgesloten wegens werkzaamheden aan het riool in de Zwaansmeerstraat. Er is een tijdelijk verbinding aangelegd tussen de Spoorsingel en het zuidelijk deel van de parallelweg. De omleiding voor doorgaand autoverkeer loopt in noordelijke richting via de Schans, Alkmaarseweg, Plesmanweg en Laan der Nederlanden en in de zuidelijke richting via Laan der Nederlanden, Plesmanweg, Alkmaarseweg, Breestraat, Jacob van Deventerstraat, Graaf Janstraat, Koude Horn en Spoorsingel. Doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Spaarnestraat, Adrichemlaan en St. Aagtendijk.