Gemeente Borger-Odoorn


28-04-2006
TWEE KONINKLIJKE ONDERSCHEIDINGEN IN BORGER-ODOORN.

Op 28 april 2006 reikte burgemeester mw. T. Slagman-Bootsma tijdens een bijeenkomst in Borgerhof Woon- en Zorgcentrum in Borger een Koninklijke Onderscheiding uit aan mevrouw L.C. Nawijn-Wieringa uit Borger. Zij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau en kreeg de bijbehorende versierselen opgespeld.

Tijdens een bijeenkomst in De Boshof Restaurant en Zalen in Odoorn is de heer
W. Uiterwijk uit Odoorn Koninklijk onderscheiden. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester mw. T. Slagman-Bootsma reikte de onderscheiding uit.

Mevrouw Nawijn heeft gedurende vele jaren haar betrokkenheid bij haar leefomgeving getoond. Ze is al bijna veertig jaar een zeer actief vrijwilliger. De wekelijkse zangmiddagen die ze sinds 1968 op de piano begeleidt vormen een lichtpunt voor de bewoners van Woon- en Zorgcentrum De Borgerhof. Ook is ze al lange tijd als vrijwilliger werkzaam in de plaatselijke bibliotheek, zette ze zich in voor de christelijke basisschool en de protestantse gemeente Borger en heeft ze jarenlang voor een aantal fondsen gecollecteerd en collectes georganiseerd. Ze is al gedurende tien jaar actief bij de maaltijdverzorging Tafeltje Dekje in Borger. Mevrouw Nawijn heeft een positieve en warme uitstraling en is erg geliefd bij de mensen waar ze zich voor inzet. De kwalificatie sfeerbepalend en onmisbaar die haar voorsteller aan mevrouw Nawijn geeft, zegt wat dat betreft genoeg.

De heer Uiterwijk uit Odoorn heeft zich vele jaren verdienstelijk gemaakt voor zijn woon- en leefomgeving. Voor de Vereniging voor Dorpsbelangen in Odoorn heeft hij veel werk verzet. Hij is een dorpsman, actief, een doener, uiterst handig en altijd bereid een klus op te pakken.
De heer Uiterwijk is verder al jaren actief voor onder meer de Drentse Wandel4daagse, de Drentse Rijwiel4daagse en het SIVO. De heer Uiterwijk is een gouden kracht voor de dorpsgemeenschap van Odoorn. Hij zet zich volledig in voor de taken die hij op zich neemt. Een vrijwilliger met stip zoals een van de ondersteuners hem typeert.