Ingezonden persbericht
Hans Vink, Manpower: Ridder in de Orde van Oranje-Nassau
Diemen, 28 april 2006 - Vanwege zijn grote verdiensten voor de uitzendbranche in het algemeen en voor Manpower Nederland in het bijzonder is de heer M.J. (Hans) Vink (1947) koninklijk onderscheiden. Vink ontving het versiersel behorend bij de graad van Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanochtend uit handen van de Burgemeester van Rijnwoude. De onderscheiding markeert de overstap van Vink van Manpower Nederland, waar hij tot maart 2005 Algemeen Directeur was, naar de functie van Vice President Centraal Europa voor Manpower Inc., waar hij verantwoordelijk is voor Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Slovenië en per 1 mei tevens voor Polen en Tsjechië.
Hans Vink is al ruim 35 jaar in de uitzendbranche werkzaam. Hij begon zijn carrière in 1972 bij ASB Uitzendbureau in Den Haag, waar hij belast werd met het opzetten van een technisch-industriële afdeling. Via de tussenstappen van vestigings-, districts- en regiomanager werd hij in 1982 Hoofd National Accounts om in 1985 benoemd te worden tot adjunct-directeur van ASB Nederland.
Groei
Sinds 1986 was Hans Vink Algemeen Directeur van Manpower Nederland. Onder zijn leiding maakte Manpower een explosieve groei door. Waren er in 1986 95 mensen in vaste dienst, nu telt Manpower bijna 1000 medewerkers en zijn er 150 Nederlandse kantoren. Qua omzet behoort Manpower tot de grootste HR-dienstverleners van het land. Wereldwijd is Manpower leider op het gebied van personeelsdiensten met 4.400 vestigingen in 72 landen en gebiedsdelen en een omzet van $ 16 miljard. In 1996 werd Vink tevens benoemd tot Regionaal Directeur voor Noord-Europa.
Professionalisering flexwerk
Ondermeer via zijn bestuurslidmaatschap van de ABU (Algemene Bond Uitzendondernemingen) en via zijn voorzitterschap van de VRO (Vereniging Registratie Ondernemingen) heeft Hans Vink een belangrijke bijdrage geleverd aan de maatschappelijke acceptatie van uitzendwerk, aan de professionalisering van de branche en aan het doen in acht nemen van de wettelijke verplichtingen rondom arbeid door werkgeversorganisaties en bedrijven. Hij maakt tevens - als bestuurslid - deel uit van de Onderhandelingscommissie voor de CAO voor vast en tijdelijk personeel in Nederland, waar onder andere de Wet Flex en Zekerheid gestalte kreeg die de positie van flexkrachten aanzienlijk verbeterde. Ook in Europees verband is Vink actief op het gebied van flexwerk.
Ridderteken
Voor een benoeming in één van de zes ridderlijke graden van de Orde van Oranje-Nassau komen personen in aanmerking die zich voor de samenleving bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt.
Het versiersel voor Ridder in de Orde van Oranje-Nassau bestaat uit een kruis dat een diameter heeft van 46 millimeter, hangend aan een lint, dat op borsthoogte op de linkerzijde van de kleding wordt gedragen. Het lint voor mannen is 37 millimeter breed (voor vrouwen 27 millimeter). Vrouwen dragen het lint opgemaakt in de vorm van een strik. Het draagteken is een lint, opgemaakt in de vorm van een strik, waaraan is toegevoegd een kleine zilveren kroon. Het draagteken wordt gedragen in plaats van het genoemde onderscheidingsteken.
Ingezonden persbericht