Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 27-04-2006

Hennepkwekerij ontmanteld

VIANEN In een woning aan de Dammolen is dinsdag een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kreeg informatie over de kwekerij en nam een kijkje bij de woning en werd door de bewoonster (41) binnengelaten. In de woning stonden 166 plantjes. Volgens de bewoonster betrof het een eerste oogst, maar de politie heeft redenen om aan te nemen dat dit niet juist is. Ook bleek er sprake van diefstal van stroom. De plantjes zijn in beslag genomen en de stroom is afgesloten. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Jonge fietsendieven gepakt

NIEUWEGEIN Drie jongens van 12 jaar, twee uit Nieuwegein en een uit Utrecht, zijn woensdagmiddag aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. Een getuige zag de jongens rond 16.10 uur op de Weerdstede een mountainbike wegnemen bij een tramhalte. De politie kon de drie in de buurt aanhouden. Ze zijn meegenomen naar het bureau en de ouders zijn ingelicht. Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Graffiti-spuiter aangehouden

IJSSELSTEIN Een 13-jarige jongen uit IJsselstein is woensdag aangehouden wegens graffiti spuiten. Toen de politie omstreeks 16.20 uur na een melding arriveerde bij de skateboardbaan op de Podiumweg, had de verdachte net zijn tag af. In overleg met zijn ouders zal de jongen zelf proberen de graffiti te verwijderen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden

NIEUWEGEIN Een 35-jarige vrouw uit Nieuwegein is woensdag in haar woonplaats betrapt op winkeldiefstal van levensmiddelen. De bedrijfsleider van de winkel aan de Rapenburgerschans hield de vrouw omstreeks 17.25 uur aan na het passeren van de kassa. Hij droeg de Nieuwegeinse over aan de politie. De vrouw kon met een bekeuring op zak weer vertrekken.