Vervoer van baby's en kinderen in de auto: een riskante onderneming

AMERSFOORT, 20060424 --
  • goedkope kinderzitjes zijn vaak levensgevaarlijk
  • éénvijfde van de automobilisten is onvoldoende geïnformeerd over het goed gebruik van een kinderzitje
  • 80% van de autostoeltjes is fout gemonteerd
  • één op de drie kinderen zit niet in de gordel vastgeklikt binnen de bebouwde kom.
  • (bronnen: ANWB, TNS Nipo)
Het vervoer van kinderen is onlangs wettelijk gewijzigd. Maar wat is er nu precies veranderd, hoe koop je een goed autostoeltje, waar moet je op letten als je een stoeltje installeert en wat is Isofix?


De antwoorden op deze vragen zijn te vinden in de nieuwe gids BabyStuf. Deze onafhankelijke buyers guide die nu in de winkel ligt, staat vol met handige aankooptips op het gebied van vervoer van kinderen. Maar in de gids staan ook vele wetenswaardigheden op het gebied van slapen, voeding, meubels en inrichting, verzorging en veiligheid voor de allerkleinsten.

Met meer dan 450 afgebeelde baby- en dreumesproducten is deze jaaruitgave een onmisbaar naslagwerk voor de aanstaande ouders die veel producten moeten aanschaffen, maar niet goed weten waar ze moeten beginnen. Van autostoeltje tot commode, van draagdoek tot kinderwagen, van luieremmer tot babyfoon. In één oogopslag zijn de kenmerken, accessoires en de adviesverkoopprijs van het product terug te vinden. Bij alle productgroepen staan praktische aankooptips vermeld van Consument en Veiligheid.

Uit de eerste reacties van consumenten blijkt dat BabyStuf duidelijk in een behoefte voorziet. 'Ik kan zo direct zien welke autostoeltjes er te koop zijn, waardoor het heel makkelijk is om een keuze te maken. Ik heb hier tenminste niet het idee dat me wat aangepraat wordt', aldus één van hen. Op de site van BabyStuf (www.babystuf.nl), zijn bovendien oordelen te lezen van consumenten over de door hun aangeschafte producten. Dus nog meer aankooptips van ervaringsdeskundigen!

BabyStuf is een initiatief van Carola Siksma-Ruiters; een autoriteit op het gebied van babyproducten. Ze is al zeven jaar hoofdredacteur van het vakblad BabyWereld, organiseert de jaarlijkse Baby Product van het Jaar-verkiezing en zit in de jury van de internationale Innovation Award voor babyproducten. Door deze functies is zij op de hoogte van de nieuwste productontwikkelingen in de branche en weet daardoor goed wat wel en niet geschikt is voor de Nederlandse consument.