Gemeente Aalten


24-04-2006
Maatregelen voorkoming overlast 1 mei 2006 Slingeplas.

Vorig jaar is gebleken dat er ten gevolge van de 1 mei-viering overlast werd veroor-zaakt op Aaltens grond gebied door duitse jongeren die massaal een bezoek brach-ten aan de Slingeplas te Bredevoort. De overlast bestond met name uit vechtpartijen bij de Slingeplas en vernielingen onderweg naar huis na afloop.

Er bestaat dit jaar ernstige vrees voor herhaling van deze wanordelijkheden. Dat is reden dat er die dag in Aalten en rond de Slingeplas extra regels van toepassing zijn om de openbare orde te handhaven. Deze regels houden in dat het nuttigen van alcoholhoudende drank op of aan de openbare weg in Aalten op die dag niet is toegestaan. Het verbod geldt niet voor de terrassen en voor festiviteiten waarvoor een evenementenvergunning met een tijdelijke drank- en horecaontheffing is verleend.

Voorts is het die dag verboden om alcoholhoudende drank in bezit te hebben in het recreatiegebied de Slingeplas te Bredevoort. Tevens dient men zich op eerste aanzegging van de politie te verwijderen van het gebied de Slingeplas indien men daar aanwezig is met het kennelijke doel de openbare orde te verstoren. Deze regels zullen worden gecontroleerd door de plaatselijke politie in samenwerking met hun Duitse collega's.