Gemeente Son en Breugel


Stop huiselijk geweld

Coördinatie en Adviespunt Huiselijk Geweld: 040-2041321, 24 uur per dag!

Per 1 januari 2006 is de gemeente Son en Breugel aangesloten bij het Coördinatie- en Adviespunt Huiselijk Geweld (CAHG) van de Stichting Maatschappelijk Werk Dommelregio.
Dit leidt ertoe dat, als er huiselijk geweld gesignaleerd wordt, onder druk vrijwillige -en indien nodig onvrijwillige - hulpverlening tot stand komt. Bij het CAHG kunt u terecht voor advies, informatie en voorilchting.

Iedereen heeft wel eens ruzie... maar soms zijn de problemen zo groot dat het uitloopt op geweld. Daar praat je niet gemakkelijk over. Huiselijk Geweld komt veel vaker voor dan men denkt. Huiselijk Geweld is de meest voorkomende geweldsvorm in onze samenleving. Het gaat om geweld dat zich afspeelt tussen partners, familie of goede bekenden. Het gaat dus niet alleen om (echt) paren maar ook om bijvoorbeeld grootouders en kinderen, broers en zussen.
Per jaar sterven er in Nederland zo'n 80 vrouwen, 25 mannen en 50 kinderen aan de gevolgen van huiselijk geweld!
Door vroegtijdig in te grijpen kan veel leed worden voorkomen.

Bij Dommelregio is daarom sinds 2004 het Coördinatie en Adviespunt Huiselijk Geweld operationeel. Sinds januari 2006 heeft ook gemeente Son en Breugel ervoor gekozen om gebruik te maken van de diensten van het Coördinatie en Adviespunt. Dit Coördinatie en Adviespunt is 24 uur per dag bereikbaar en is er voor iedereen die vragen heeft of advies wil hebben over huiselijk geweld.
Je kunt bellen als:
Je hulp wilt omdat er geweld plaatsvindt.
Je hulp wilt omdat je zelf geweld gebruikt en dat niet meer wilt. Je vroeger te maken hebt gehad met geweld en daar nu over wilt praten. Je iemand kent die te maken heeft met geweld en daarover wilt praten. Je voorlichting wilt voor de vereniging waarvan je lid bent. Je ziet dat kinderen in de knel komen door geweld.

Naast het geven van informatie en advies over huiselijk geweld is het organiseren van hulpverlening voor slachtoffers, plegers en getuigen een belangrijke taak van het Coördinatie en Adviespunt. Daarnaast is er een breed preventie aanbod ontwikkeld om ervoor te zorgen dat huiselijk geweld minder vaak gaat voorkomen. Zo worden er bijvoorbeeld informatie bijeenkomsten georganiseerd voor professionals op scholen, de thuiszorg en huisartsen.

Het doel van de aanpak bij het Coördinatie en Adviespunt is het stoppen van het geweld, niet het stoppen van de relatie. Het is een bekend gegeven dat in situaties waar veel andere problemen een rol spelen er vaak uit onmacht geweld ontstaat. Nadat het geweld gestopt is worden de andere problemen zo snel mogelijk aangepakt. Wanneer daar andere instanties bij nodig zijn wordt door het Coördinatie en Adviespunt de samenwerking en afstemming gecoördineerd.

We hopen bij het Coördinatie en Adviespunt naast een gedegen aanpak ook een bijdrage te leveren aan het doorbreken van het taboe rondom het thema geweld zodat mensen in een zo vroeg mogelijk stadium de benodigde hulp vragen of aangeboden krijgen.
U kunt tevens hulp vragen bij het maatschappelijk werk kantoor van Dommelregio in Son en Breugel, telefoon: 0499-476606.

Coördinatie en Adviespunt Huiselijk Geweld.
040-2041321, 24 uur per dag bereikbaar.

feed
EXTRA

Webwinkel