Grand Prix Saint-Hubert - blindproeven voor de échte wijnliefhebbers
De klassieke en inmiddels meest prestigieuze blindproefwedstrijd op de Nederlandse wijnkalender, de Grand Prix Saint-Hubert, vindt dit jaar voor de 23e keer plaats. Op zondag 23 april tijdens de zesde editie van het Nederlands Wine & Food Festival in de St. Olofskapel (NH Barbizon Palace in Amsterdam) maken diverse professionele en amateur-teams zich op om de uitdaging aan te gaan.
Wedstrijd en prijzen: 3 Gouden Dukaten en 1.000 euro aan prijzengeld Een zeldzaam moment waar de echte wijnfanaticus altijd weer naar uitkijkt: een blindgeproefde wijn volledig kunnen plaatsen: druivensoort, appellatie, oogstjaar en producent. De 23e Grand Prix Saint-Hubert, een blindproeverij voor teams van -maximaal- drie personen, biedt wijnliefhebbers (amateurs én professionals) al jaren lang de mogelijkheid dit moment van extase te beleven. Er worden 10 rode wijnen blind geproefd. Vooraf worden 14 herkomstlanden of -gebieden gegeven. Aan elk team de opdracht de 10 wijnen te koppelen aan het juiste gebied of land, en verder zo veel mogelijk details correct aan te vullen: druif, appellatie, jaar, producent. Welk team wint de hoofdprijs van drie gouden dukaten en onder welke teams wordt het totale prijzengeld van 1.000 euro verdeeld?
Eregalerij
Tal van Belgische en Nederlandse wijnkenners namen de afgelopen jaren deel aan deze uitdaging van The Wine & Food Association. Bekende deelnemers waren o.a. Erik Schopman, Nico McGough, René Gabriel, Coen Pollaert, Ronald de Groot, Karel de Graaf, Vera Wessels en Paul Op ten Berg. Op de imposante eregalerij van winnende teams treffen we namen als: Hugo Van Landeghem (B), Johnny Grootvriendt (B), Cees van Casteren, Udo Göebel, Alex Klein, Albert de Jong en Petra de Vries, Arno Aartsen en Gerhard Horstink.
Gegevens 23e Grand Prix Saint-Hubert
Datum: Zondag 23 april 2006
Organisatie: The Wine & Food Association
Locatie: NH Barbizon Palace, Prins Hendrikkade 59-72, 1012 AD Amsterdam Ontvangst: 9.00 uur
Start: 10.00 uur (stipt)
Prijsuitreiking: +/- 16.00 uur (podium St. Olofskapel) Kosten deelname: euro 30,= p.p. (inclusief gratis toegang tot het Nederlands Wine & Food Festival).
Inschrijven/ deelname:
Deelname aan de 23e Grand Prix Saint-Hubert staat open voor horeca en wijnprofessionals, consumenten, studenten, (wijn)verenigingen, proefclubs, opleidingscentra, etc
Deelname is alleen mogelijk d.m.v. het inschrijfformulier op
Mogelijkheden:
*
*
*
Uiterlijke inschrijvingsdatum: maandag 17 april 2006.
Deelname is pas definitief en geldig na het overmaken van de totaalkosten.
Meer informatie:
noot redactie/ niet bestemd voor publicatie:
The Wine & Food Association is uitgever van het wijnmagazine Proefschrift - Wine & Food Professional en De ProefKrant. Daarnaast is de organisatie verantwoordelijk voor de productie van Wine Professional, de meest toonaangevende vakbeurs op het gebied van kwaliteitswijnen & fine food in de Benelux. Tevens organiseert The Wine & Food Association diverse toonaangevende competities, (regionale) evenementen, proeverijen en bijeenkomsten, al dan niet in samenwerking met buitenlandse producenten of in opdracht/ uitnodiging van het (inter)nationale bedrijfsleven.
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met The Wine & Food Association T: 020-625.12.98 / E:
----------