Ingezonden persbericht


De Nieuwe Trend: Kinderen weten niet waar hun voedsel vandaan komt

Vragen als: "Geven jullie stieren ook melk?" zijn directe aanleiding voor ondernemers als Jeroen Konijn om vanuit de praktijk, de boerderij, te vertellen waar voedsel vandaan komt en hoe gezond voedsel wordt geproduceerd. Om deze nieuwe trend te doorbreken wordt aandacht gevraagd! De themadag 'Waar komt de (chocolade) melk vandaan?' is hiervoor het startschot.

Trend
Naar aanleiding van de trend dat steeds minder kinderen op de hoogte zijn van waar hun voedsel vandaan komt worden alle kinderen samen met hun ouders aanstaande zaterdag 22 april uitgenodigd om samen met de prettig gestoorde tv-kok Pierre Wind op zoek te gaan naar de chocolademelkkoe en te kijken waar de chocolademelk nou precies vandaan komt. Pierre Wind en Jeroen Konijn geven een bijzondere les en laten kinderen de dieren en hun producten voelen, proeven, en beleven. De kinderen leren van alles; over waarom koeien geen of juist wél horens hebben, koeienpoep met beestjes zorgen voor een mooie natuur, lekkere klavertjes, en waarom dit de lekkerste smaak aan de melk geeft. Het biologisch boeren en dat gezond voedsel belangrijk is voor het welzijn van kinderen en volwassenen staat deze dag centraal. 262 scholen in de omgeving van het bedrijf hebben allen speciaal ontwikkelde educatieboekjes "Waar komt de (chocolade) melk vandaan?" ontvangen met opdrachten om voor te bereiden in de klas en vragen om mee te nemen naar de boerderij.

Let's talk bio!
Jeroen Konijn is met zijn bedrijf Natuurlijk Genoegen lid van het Netwerk Biologische InfoCentra (Netwerk BIC), met als motto: "Let's talk bio!" Netwerk BIC organiseert deze themadag met de Vrienden van het Platteland om een startschot te geven aan het doorbreken van de trend dat zowel kinderen als volwassenen niet weten waar hun voedsel vandaan komt. Leden van het netwerk vertalen hun passie en leggen zich erop toe om aan zowel kinderen als volwassenen informatie te verschaffen over de wijze waarop voedsel wordt geproduceerd. Dit doen ze door bezoekers te laten proeven, voelen en ruiken wat biologische landbouw is. Netwerk Biologische InfoCentra is een onlangs gevormd professioneel netwerk. De aangesloten bedrijven hebben een ontvangstruimte bij de boerderij. Op de boerderij worden onder andere lessen, rondleidingen, excursies, en cursussen gegeven.

We nodigen jullie uit om de boerderij en de passie van Jeroen Konijn te komen ervaren.

Programma 22 april
Vanaf 12.00 uur tot 17.00 uur: Elk uur een rondleiding door boer Jeroen Konijn. (de laatste start om 16.00 uur)

Om 13.00 uur en 14.00 uur: Speciale rondleiding door de prettig gestoorde tv-kok Pierre Wind en boer Jeroen Konijn.

Locatie: biologisch-dynamische veebedrijf Natuurlijk Genoegen, Driehuizerweg 2A, 1844 LM te Driehuizen (NH). Kijk voor meer informatie over de themadag op www.biologischnetwerk.nl en www.vriendenvanhetplatteland.nl

Meer informatie en opgave? neem contact op met Geertje Schlaman, gschlaman@biologischelandbouw.org, 06- 215 81328 of Jules Looman, jlooman@vvhp.nl, 06-49014064.

Hartelijke groeten,

Geertje Schlaman
Centrum Biologische Landbouw
Bronsweg 22, 8222 RB Lelystad
Tel. 0320- 281 222, Fax. 0320- 281 757
g.schlaman@biologischelandbouw.org

Biologische Landbouw kun je proeven, voelen, ruiken, zien en horen. Overal in Nederland. Waar? op een Biologisch InfoCentrum. Je vindt de Biologische InfoCentra via www.biologischnetwerk.nl

Zaterdag 22 april nodigen we alle kinderen op de boerderij uit om samen met de prettig gestoorde tv-kok Pierre Wind te kijken waar de (chocolade) melk vandaan komt! Kom je ook? Meer informatie vind je op www.biologischnetwerk.nl