Rechtbank Zutphen


Open Dag van de rechtspraak - 22 april 2006 - Vorm je eigen oordeel

Op zaterdag 22 april a.s. van 10.00 -16.00 uur vindt de landelijke Open Dag van de Rechtspraak 2006 plaats. De rechtbank Zutphen, Martinetsingel 2, neemt, evenals alle overige 18 rechtbanken en 5 gerechtshoven, deel aan deze dag.

Thema van de dag:

"Vorm je eigen oordeel"

"Nederlandse rechters zijn veel te soft" , "Rij je iemand in de vernieling, dan mag je 3 weken schoffelen". De bedoeling is de bezoekers met rechters, officieren, secretarissen en andere medewerkers van de rechtbank de discussie aangaan. àla het programma "16 miljoen rechters" dat de VARA momenteel op tv uitzendt.

Bovendien kunnen zij met eigen ogen aanschouwen hoe er recht wordt gesproken in Nederland. In het gerechtsgebouw zullen zittingen worden nagespeeld. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het cellencomplex waar de parketpolitie uitleg zal geven over de bewaring van verdachten en de verkeerspolitie zal demonstraties verzorgen. Daarnaast is er een informatiemarkt waarop organisaties, werkzaam op het terrein van het recht, zich zullen presenteren.

Theatervoorstelling "De Daad"
In de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat 4 te Zutphen (tegenover het gemeentehuis in Zutphen) speelt theatergroep EnZo Theatermakers de voorstelling "De Daad". In een uitvoering van een uur presenteren professionele acteurs vier delicten en vragen het publiek hun mening te geven. Een onderhoudende en confronterende voorstelling.

Openbaar vervoer
Aangezien de parkeergelegenheid bij het gerechtsgebouw beperkt is, worden bezoekers vriendelijk verzocht met het openbaar vervoer te komen. In Zutphen volgt u vanaf het station de borden stadhuis (Lange Hofstraat). U loopt deze straat uit en aan het einde van de straat gaat u links de hoek om, in de bocht loopt u de Martinetsingel op.

Komt u met de auto, dan kunt u het beste parkeren achter het politiebureau aan de Houtwal (aan de achterkant van het gerechtsgebouw; schuin tegenover (andere zijde van de vijver)) of bij het belastingkantoor.

Voor het programma-overzicht van de rechtbank Zutphen: www.opendagvanderechtspraak.nl

Vorm je eigen oordeel

en kom

naar de Open Dag op zaterdag

22 april a.s.

Bron: Rechtbank Zutphen
Datum actualiteit: 30 maart 2006 Naar boven