NEN


Presentatie nationale afspraken inspectie en onderhoud patiëntentilliften in april

De Nederlands Technische Afspraak (NTA) over inspectie en onderhoud van patiëntentilliften wordt op 20 april gepresenteerd en uitgereikt aan de Inspectie voor de Gezondheidszorg. In de NTA staan afspraken over inspectie en onderhoud van patiëntentilliften. Daarnaast gaat deze in op het gebruik en het onderhoud van tilbanden.

De NTA 7506 "Inspectie en onderhoud van patiëntentilliften" beschrijft regels en afspraken voor het bewaken van de kwaliteit van patiëntentilliften. Die omvatten het periodiek inspecteren en onderhouden van goedgekeurde patiëntentilliften, voor een doelmatig en veilig gebruik.

Veiliger
In september 2005 is een projectgroep met belanghebbende partijen op het gebied van patiëntentilliften gestart met het schrijven van het document. Deze groep werd begeleid vanuit NEN. Het document moet leiden tot een uniforme werkwijze, veiliger gebruik en een betere kwaliteit van de tilliften. Daarnaast biedt de NTA een handvat voor het onderhoud ervan.

De behoefte aan een nationale afspraak werd duidelijk na meldingen van ongelukken met patiëntentilliften. Jaarlijks krijgt de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) meldingen van incidenten. Slecht onderhoud van patiëntentilliften is een van de risico's daarop.

Informatie en aanmelding

NEN nodigt geïnteresseerden van harte uit om op 20 april bij de presentatie aanwezig te zijn. Deze vindt plaats in Utrecht tijdens de Supportbeurs, om 10.30 uur. Voor meer informatie over de NTA en aanmelding voor de presentatie van de NTA kunt u contact opnemen met mevrouw drs. Saliha Lalout, telefoon (015) 2690431, e-mail saliha.lalout@nen.nl.

Let op: de NTA 7506 is pas te bestellen na de uitreiking, dus na 20 april 2006.

In Nederland is NEN het nationale normalisatie-instituut.