April 2006

Kwaliteit en gezelligheid, sleutelwoorden Ardenner Boerenmarkten De streek van de Franse Ardennen is een agrarisch gebied, waar de boeren van hun vak houden en een goed vakmanschap hebben. Goede kwaliteits-producten voor het plezier van onze smaakpupillen. De traditie van lekker eten en gastvrijheid staan hier hoog in het vaandel. Kom dit testen in één van de twee dorpen die iedere maand weer een boerenmarkt organiseert waar u de beste streekproducten kunt kopen en proeven.

Eén keer per maand op de vrijdagavond komen de Ardenner groentekwekers en veefokkers bij elkaar in Jandun en Avaux, waar zij hun productie, rechtstreeks vanuit de boerderij aanbieden. Je kunt er van alles vinden. Van het voorgerecht tot het dessert, van groenten tot vlees, van zuivelproducten tot eieren, en alles is er vers, rechtstreeks van de boerderij! In Jandun heeft men zelfs besloten de voormalige broodoven in werking te stellen, zodat u ter plekke of thuis het overheerlijke ambachtelijke brood kunt proeven. 's-Avonds kunt u ter plaatse genieten van een maaltijd die is bereid met producten van de boerderij.

In JANDUN iedere eerste vrijdag van de maand van 17 tot 21 uur. (behalve november en december, dan van 15 tot 20 uur). De toegang is gratis en er zijn volop animaties en eetmogelijkheden ter plaatse. Iedere maand is er een andere thema: asperges - melk en melkproducten
- kersen en rood fruit - brood & graanoogst - Peren, pruimen en appels
- Appels & Cider - gevogelte, foie gras & honing - St. Eloi.

Inlichtingen: tel +33 (0)3 24 36 64 40.

In AVAUX iedere tweede vrijdag van de maand van 17 tot 21 uur (behalve november en december, dan van 16 tot 20 uur). Een overdekte markt in de Boerenschuur `St. Rémi', gelegen aan de oevers van de Aisne rivier. Ook hier is de toegang is gratis en zijn er eetmogelijkheden ter plaatse. Iedere maand is er een andere thema: 12 mei: asperges en koolzaadolie. 9 juni: aardbeien, ambachten. 15 juli (uitzonderlijk op een zaterdag): rood fruit en melkproducten. 11 augustus: vloeibare smaken, brood. 8 september: brandnetels en oude groentesoorten. 13 oktober: appels en bloedworst. 10 november: droge groenten en vleeswaren. 8 december: eenden en champagne. Inlichtingen: +33 (0)3.24.72.95.73.

---

---------------------------
Noot aan de redactie:

Voor meer informatie en illustratiemateriaal over de Franse Ardennen of voor een individuele persreis kunt u contact opnemen met:

VVV Franse Ardennen - Jauko Rappel

B.P. 419 - F-08107 CHARLEVILLE-MEZIERES cedex

Tel. 00 33 324 56 67 74 - Fax. 00 33 324 59 20 10

Mail. rappel@ardennes.com

2006-04-20