April 2006
Kwaliteit en gezelligheid, sleutelwoorden Ardenner Boerenmarkten
De streek van de Franse Ardennen is een agrarisch gebied, waar de
boeren van hun vak houden en een goed vakmanschap hebben. Goede
kwaliteits-producten voor het plezier van onze smaakpupillen. De
traditie van lekker eten en gastvrijheid staan hier hoog in het
vaandel. Kom dit testen in één van de twee dorpen die iedere maand
weer een boerenmarkt organiseert waar u de beste streekproducten kunt
kopen en proeven.
Eén keer per maand op de vrijdagavond komen de Ardenner groentekwekers
en veefokkers bij elkaar in Jandun en Avaux, waar zij hun productie,
rechtstreeks vanuit de boerderij aanbieden. Je kunt er van alles
vinden. Van het voorgerecht tot het dessert, van groenten tot vlees,
van zuivelproducten tot eieren, en alles is er vers, rechtstreeks van
de boerderij! In Jandun heeft men zelfs besloten de voormalige
broodoven in werking te stellen, zodat u ter plekke of thuis het
overheerlijke ambachtelijke brood kunt proeven. 's-Avonds kunt u ter
plaatse genieten van een maaltijd die is bereid met producten van de
boerderij.
In JANDUN iedere eerste vrijdag van de maand van 17 tot 21 uur.
(behalve november en december, dan van 15 tot 20 uur). De toegang is
gratis en er zijn volop animaties en eetmogelijkheden ter plaatse.
Iedere maand is er een andere thema: asperges - melk en melkproducten
- kersen en rood fruit - brood & graanoogst - Peren, pruimen en appels
- Appels & Cider - gevogelte, foie gras & honing - St. Eloi.
Inlichtingen: tel +33 (0)3 24 36 64 40.
In AVAUX iedere tweede vrijdag van de maand van 17 tot 21 uur (behalve
november en december, dan van 16 tot 20 uur). Een overdekte markt in
de Boerenschuur `St. Rémi', gelegen aan de oevers van de Aisne rivier.
Ook hier is de toegang is gratis en zijn er eetmogelijkheden ter
plaatse. Iedere maand is er een andere thema: 12 mei: asperges en
koolzaadolie. 9 juni: aardbeien, ambachten. 15 juli (uitzonderlijk op
een zaterdag): rood fruit en melkproducten. 11 augustus: vloeibare
smaken, brood. 8 september: brandnetels en oude groentesoorten. 13
oktober: appels en bloedworst. 10 november: droge groenten en
vleeswaren. 8 december: eenden en champagne. Inlichtingen: +33
(0)3.24.72.95.73.
---
---------------------------
Noot aan de redactie:
Voor meer informatie en illustratiemateriaal over de Franse Ardennen
of voor een individuele persreis kunt u contact opnemen met:
VVV Franse Ardennen - Jauko Rappel
B.P. 419 - F-08107 CHARLEVILLE-MEZIERES cedex
Tel. 00 33 324 56 67 74 - Fax. 00 33 324 59 20 10
Mail. rappel@ardennes.com
2006-04-20