Koninklijk Horeca Nederland

van de Chinese Cafetaria

Persbericht 20 april 2006
24 april: speciale aandacht voor Chinese cafetariahouders Dag van de Chinese Cafetaria
Woerden, 20 april 2006 - Op maandag 24 april a.s. vindt de Dag van de Chinese Cafetaria plaats in Utrecht. De dag wordt georganiseerd door de sectoren Fastfood- en IJsbedrijven en Chinees-Indische bedrijven van Koninklijk Horeca Nederland. Het aantal cafetarias in Nederland dat in Chinese handen is, is de afgelopen jaren snel toegenomen. Tijdens deze dag krijgen Chinese horecaondernemers antwoord op specifieke vragen die zij hebben bij het ondernemen in een typisch Nederlandse bedrijf.

Inmiddels is vijftien procent van de cafetarias in Nederland in Chinese handen. Koninklijk Horeca Nederland krijgt veel vragen van Chinese horecaondernemers over wat er allemaal nog meer komt kijken bij het runnen van een cafetaria. Op de Dag van de Chinese Cafetaria wordt uitgebreid ingegaan op zaken als wet- en regelgeving op het gebied van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en voedselwaren. Ook wordt financieel-economische informatie verschaft, advies gegeven over de samenstelling van het assortiment en krijgt het project Verantwoord Frituren de aandacht. Bij dit project worden ondernemers gestimuleerd over te stappen op vloeibaar frituurvet, omdat dit gezonder is dan vast frituurvet.

De bijeenkomst start op 24 april om 12.00 uur met een Chinese lunch. Het officiële programma met aansluitend informatieve workshops vangt aan om 13.00 uur.

---

Noot voor de redactie -