van de Chinese Cafetaria
Persbericht 20 april 2006
24 april: speciale aandacht voor Chinese cafetariahouders
Dag van de Chinese Cafetaria
Woerden, 20 april 2006 - Op maandag 24 april a.s. vindt de Dag van de
Chinese Cafetaria plaats in Utrecht. De dag wordt georganiseerd door
de sectoren Fastfood- en IJsbedrijven en Chinees-Indische bedrijven
van Koninklijk Horeca Nederland. Het aantal cafetarias in Nederland
dat in Chinese handen is, is de afgelopen jaren snel toegenomen.
Tijdens deze dag krijgen Chinese horecaondernemers antwoord op
specifieke vragen die zij hebben bij het ondernemen in een typisch
Nederlandse bedrijf.
Inmiddels is vijftien procent van de cafetarias in Nederland in
Chinese handen. Koninklijk Horeca Nederland krijgt veel vragen van
Chinese horecaondernemers over wat er allemaal nog meer komt kijken
bij het runnen van een cafetaria. Op de Dag van de Chinese Cafetaria
wordt uitgebreid ingegaan op zaken als wet- en regelgeving op het
gebied van bijvoorbeeld verpakkingsmateriaal en voedselwaren. Ook
wordt financieel-economische informatie verschaft, advies gegeven over
de samenstelling van het assortiment en krijgt het project Verantwoord
Frituren de aandacht. Bij dit project worden ondernemers gestimuleerd
over te stappen op vloeibaar frituurvet, omdat dit gezonder is dan
vast frituurvet.
De bijeenkomst start op 24 april om 12.00 uur met een Chinese lunch.
Het officiële programma met aansluitend informatieve workshops vangt
aan om 13.00 uur.
---
Noot voor de redactie -
Koninklijk Horeca Nederland