Samhoud

http://www.samhoud.nl/index.php?id=1?=1

Visie21 Publieksarena in Groningen (18 april 2006)

Utrecht, 11 april 2006

Op 18 april 2006 strijkt Visie21 neer in Groningen. In een 3 uur durende publieksarena komen ongeveer 20 mensen uit Groningen samen om een visie te ontwikkelen voor Nederland. Groningen is de vijfde stad in een serie van 21. Deelnemers kunnen zich aanmelden via www.visie21.nl. De locatie op 18 april is het Schimmelpenninck Huys, Oosterstraat 53 in Groningen. De Publieksarena start om 19.00 uur.

1000 Nederlanders doen mee aan in totaal 21 publieksarena.s, elke week in een andere stad ergens in Nederland. De 15.999.000 Nederlanders die niet meedoen aan de publieksarena's, leveren hun bijdrage via www.visie21.nl, of ze bezoeken eind augustus het afsluitende Visie21 Festival.

Wat is Visie21?
Visie21 is een project dat zich ten doel stelt een lange termijnvisie te creëren voor Nederland. Een visie is de bindende basis voor een organisatie, een stad, een provincie of een land. Om ons heen zien we dat Nederland zoekende is naar haar identiteit en dat een duidelijke visie ontbreekt. Visie21 wil mensen in Nederland met elkaar verbinden via een gezamenlijke opvatting over de toekomst.

Waarom een visie voor Nederland?
Maar liefst 86% van de Nederlanders maakt zich redelijk tot veel zorgen over de toekomst van Nederland. Trots zijn op Nederland lijkt te hebben plaatsgemaakt voor wantrouwen, verdeeldheid en pessimisme. Om met succes deze negatieve tendens een halt toe te roepen, moeten we beginnen bij de basis. Die basis is een visie, een positief toekomstbeeld van Nederland. In een visie worden vragen beantwoord als .Wie zijn wij?. .Wat bindt ons?. .Waar gaan we heen?. .Hoe willen we met elkaar omgaan in dit land?..

Hoe komen we tot een visie?
Via een proces van visiecreatie waar ongeveer 1000 Nederlanders aan meedoen komen we tot een gezamenlijk uitgangspunt. Aan de hand van een groot aantal publieksarena's door het hele land, en via de website www.visie21.nl, wordt een gezamenlijke visie opgesteld door individuele Nederlanders. In elke arena wordt een vertegenwoordiger aangewezen die deel gaat uitmaken van de Leidende Coalitie. Eind augustus 2006, tijdens het afsluitende Visie21 Festival, zal deze Leidende Coalitie de gezamenlijke visie vaststellen. De workshops worden begeleid door topspecialisten die in hun dagelijks werk organisaties helpen bij cultuurveranderingen en visietrajecten.

Wat moet ik me voorstellen bij Visie21?
Via www.visie21.nl kunt u een filmpje bekijken van de eerste publieksarena. De komende tijd worden alle 21 arena.s geplaatst op de website. Daarnaast leest u op de website waar Visie21 in het land verschijnt en wie de organisatoren zijn.

Wat gebeurt er met de visie?
Visie21 doet een beroep op de verantwoordelijkheid en het eigen initiatief van alle landgenoten. Het eindresultaat willen we symbolisch aanbieden aan Koningin Beatrix. En bovenal willen we de visie aanbieden aan elk individu, elke vereniging, club of organisatie die de stem van Nederland vertegenwoordigt.