Landstede


Allround inburgeren bij Landstede

Inburgeren is een hot item tegenwoordig. Wie van zijn of haar toekomst verzekerd wil zijn doet er goed aan zich te verdiepen in de Nederlandse taal en de Nederlandse samenleving. Daarom biedt Landstede in opdracht van de gemeente Zwolle de cursus Inburgering: sociale redzaamheid en opvoedersredzaamheid.

De cursus is veelzijdig. Er wordt veel aandacht geschonken aan zowel de taal als de samenleving. Ook op het gebied van sociale, digitale en opvoedersvaardigheden wordt aan de weg getimmerd. Stages en/of vrijwilligerswerk op een passende plek vormen een belangrijk onderdeel. Hiervoor wordt samengewerkt met de Vrijwilligerscentrale.

De cursus start op 18 april in Holtenbroek en Zwolle-Zuid. Bij voldoende deelname gaat ook in Staphorst een groep van start. De cursus vindt plaats op vier ochtenden per week. Duur: vijftig weken.

Landstede zorgt voor kinderopvang. De cursus is bedoeld voor inburgeraars uit Zwolle, Hattem, Heerde, Staphorst, Zwartewaterland en Olst/Wijhe, die nog niet het startcompetentieniveau niveau 1 of 2 hebben behaald. Aan de cursus zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.

Inburgeraars die belangstelling hebben voor deze cursus kunnen voor informatie contact opnemen met Landstede. De gemeente Zwolle bepaalt of zij in aanmerking komen.