Eemland noord, 12.40 uur

Utrecht, 17-04-2006 o Persberichten Eemland noord

Automobilist rijdt tegen boom

SOEST - In de nacht van zaterdag op zondag 16 april trof de politie op de Van Weedestraat rond 01.20 uur een 28-jarige inwoner van Hilversum aan. De man zat in zijn auto en was tegen een lantaarnpaal aangereden.

De man bleek onder invloed van alcohol. Een ademanalyse toonde aan dat de man 830 ug/l aan alcohol in zijn lichaam had. Proces-verbaal is opgemaakt en het rijbewijs van de man is ingenomen.

Oproep getuigen: brand

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG In de nacht van vrijdag op zaterdag 15 april hebben een boom en haag op de hoek van de Van der Duyn van Maasdamlaan met de Van Hogendorplaan vlam gevat. De brand is zeer waarschijnlijk aangestoken tussen 23.00 uur en 02.30 uur.

De brandweer heeft het vuur op tijd kunnen blussen zodat de vlammen niet konden overslaan naar aangrenzende bomen en woning.

De politie vraagt getuigen die meer kunnen vertellen over het ontstaan van de brand en eventuele daders, contact op te nemen met de politie van district Eemland noord via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Snelheidscontrole

SOEST De politie heeft zaterdag 15 april van 10.30 tot 12.30 uur op de Koningsweg gecontroleerd op snelheid. 1.891 automobilisten passeerden de controlepost. Van hen reden er 210 sneller dan de maximaal toegestane snelheid van 50 km/u/. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/u.

Ongeval bromfiets

BAARN Vrijdagmiddag 14 april rond 14.00 uur is een 13-jarig meisje uit Bunschoten-Spakenburg na een ongeval op een bromfiets gewond geraakt. Het slachtoffer zat achterop bij een 17-jarige jongen uit Bunschoten-Spakenburg toen zij op de rotonde bij de Wijkamplaan met de Lepelaarstraat de bocht uit vlogen. De bromfiets raakte vervolgens een geparkeerde auto, een hek en schutting. Het meisje kwam door het ongeval ongelukkig ten val en is met verwondingen aan haar been overgebracht naar ziekenhuis Lichtenberg.

De oorzaak van het ongeval is nog onbekend. De bromfiets is voor technisch onderzoek in beslag genomen. Voor zover bekend bleef de jongen ongedeerd.