NEN


NTA brandgedrag versieringsmaterialen uitgebreid met toelichting

De Nederlands Technische Afspraak (NTA 8007) voor brandgedrag van versieringsmaterialen verschijnt voor de zomer van 2006. Eerder is aangegeven dat dit document al in maart zou verschijnen, maar NEN heeft in overleg met het projectteam besloten de publicatie uit te stellen.

Reden hiervoor is dat het projectteam dat de NTA heeft ontwikkeld dit document in combinatie met een toelichting wil lanceren. Deze toelichting moet decoratiebedrijven, horecaondernemers, brandweerlieden en andere gebruikers van de NTA helpen om de NTA in hun beroepspraktijk zo goed mogelijk te gebruiken. "De veiligheid van klanten is in het geding. Vanzelfsprekend willen we dat de NTA straks eenvoudig en snel te gebruiken is. Omdat normen en NTA's op zich niet zo gemakkelijk te lezen zijn, hebben we gekozen voor een toelichting", aldus voorzitter Frans Paap van de werkgroep.

Het toelichtingsdocument legt de toepassing van de NTA in de dagelijkse praktijk eenvoudig uit. Ook geeft het nadere argumenten bij keuzes die in de NTA worden gemaakt.
Het toelichtingsdocument wordt tegelijk met de NTA Brandgedrag Versieringsmaterialen gepubliceerd. Het is dan gratis te downloaden van diverse websites, waaronder die van de Brandweer (www.brandweer.nl) en NEN (www.nen.nl).

Meer informatie:
Emiel Krijt; Standardization Consultant NEN; emiel.krijt@nen.nl, tel. (015) 2 690 177.

In Nederland is NEN het nationale normalisatie-instituut.

[s?DetailPagina.Persbericht.NTA_brandgedrag_versieringsmaterialen_uitg ebreid_met_toelichting.219995]

____________________

____________________ ____________________