Gemeente Dordrecht


---

Europees hoofdkantoor Tsubakimoto Chain naar Dordrecht

Grootste kettingproducent ter wereld kiest voor Dordtse Kil 3

Hamid Amaziane

Tsubakimoto Chain vestigt haar Europees hoofdkantoor op bedrijventerrein Kil 3 in Dordrecht. Daarover zijn Tsubakimoto Europe B.V. en de gemeente Dordrecht het eens geworden. Het Japanse bedrijf brengt daarmee de activiteiten uit Roosendaal en Rotterdam ook over naar Dordrecht.
Yoshikazu Kitayama, president van Tsubakimoto Europe B.V. heeft aangegeven voor Dordrecht te kiezen vanwege de gunstige ligging en omdat Dordrecht tot de verbeelding spreekt. Volgens de heer Rosmolen, directeur Nederland, zal het bedrijf nog deze maand de bouwvergunning aanvragen met de bedoeling om in september de eerste paal te kunnen slaan.

Tsubakimoto heeft 12.000 m2 pal bij de ingang van Dordte Kil 3 gekocht, dicht bij de aansluiting op de N217/N3. Ongeveer de helft is voor magazijn / opslag. Rond de 2.000 m2 is bedoeld voor kantoor. De resterende ruimte is voor andere doeleinden, zoals parkeerruimte. Het bedrijf hoopt augustus / september 2007 de nieuwe vestiging in gebruik te kunnen nemen. Het bedrijf levert vooral kettingen voor industriele toepassingen en (auto) motoren.

Redactie
Leo den Otter
Bestuursvoorlichter

telefoon 06 - 51373482

email l.den.otter@dordrecht.nl

Informatie
de heer Rosmolen
directeur Tsubakimoto Nederland
telefoon 0.......