Siemens

Persbericht

0604.779

Den Haag, donderdag 13 april 2006

voor registreren van storingen, blindvermogen en kWh, met standaard Profibus DP aansluiting

Energiemeter Simeas P van Siemens

Siemens introduceert met de SIMEAS P een nieuwe energiemeter voor het meten en archiveren van storingen en kWh. De meter is standaard voorzien van een Profibus DP aansluiting. Hij is zeer geschikt voor het bewaken van het energieverbruik, het registreren van storingen en het monitoren en regelen van stand all-one applicaties binnen de industrie en de energiedistributiebedrijven. Hierbij valt te denken aan het meten van blindvermogen en aan vermogensbegrenzing, waardoor men sterk op de energiekosten kan besparen.

De Simeas P meet alle elektrische grootheden in (onder)verdeelstations of andere elektrische verbruikers. Voorbeelden hiervan zijn het meten en grafisch voorstellen van de hogere harmonische die voorkomt in elektrische installaties of de draaiveldrichting bij generatoren. Ook kWh- en kVArh-metingen zijn geen probleem. Voor het visualiseren van de gemeten data staan de gebruiker 20 verschillende vrij te configureren displays ter beschikking. Van eenvoudige min-/max-tabellen tot complete storingsregistratiebeelden met tijdstempeling. En van eenvoudige digitale voorstellingen tot complete vectordiagrammen.

De compacte Simeas P met zijn ondiepe inbouwmaat en groot vrij configureerbaar digitaal display, is standaard voorzien van communicatiemogelijkheden. Via Profibus DP kan men de meetdata van elke meetunit op afstand uitlezen. Daarnaast heeft de gebruiker de keuze met of zonder display en is men vrij in de keuze van de I/O omvang. Ook is hij modulair uitbreidbaar met in- en uitgangsmodulen voor digitale en analoge signalen.
De Simeas P is al leverbaar vanaf euro 700,-.

Nadere inlichtingen voor de lezer:
Divisie Energy Transportation & Distribution, Berry Zaat Tel: (070) 333 3122
E-mail: berry.zaat@siemens.com
Internet: www.powerquality.de

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos
Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.nl
Internet: www.siemens.nl/persinfo