Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Gewonden bij verkeersongevallen

Publicatiedatum: 13-4-2006 13:01:28

Nijkerk - Bij twee verkeersongevallen in Nijkerk zijn woensdag drie gewonden gevallen. Op de Berencamperweg, nabij de afrit van de A28, botste een 43-jarige motorrijder uit Elst achterop een afremmende personenauto, bestuurd door 51-jarige man uit Zeewolde. De motorrijder liep enkele kneuzingen op. Zijn duopassagier, een 40-jarige vrouw uit Almere, had een gebroken duim opgelopen.
Op de kruising van de Amersfoortseweg met de Barneveldseweg raakte een vrouw uit Nijkerk gewond. Het slachtoffer had nek en rugletsel opgelopen nadat ze op haar fiets op e kruising was aangereden door een automobiliste, een 64-jarige vrouw uit Nijkerkerveen. De fietsster zou vanaf het fietspad langs de Barneveldseweg de kruising zijn opgereden en vermoedelijk het rode licht genegeerd hebben.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Edenaar aangehouden na bedreiging met mes

Publicatiedatum: 13-4-2006 13:00:56

Ede - De Edese politie heeft woensdagavond op de Nieuwe Stationsstraat een 58-jarige man uit die stad aangehouden wegens bedreiging. De man zou personeel van een horecazaak na een conflict bedreigd hebben met een mes. Volgens het personeel zou de Edenaar onder invloed van alcohol zich in de zaak hebben misdragen, waarna hij buiten werd gezet. Daarbij zou de man een mes ter hand hebben genomen. Gewaarschuwde agenten troffen de Edenaar nog voor de zaak aan en hielden hem op aanwijzen van het personeel aan. Bij de man werd ook een mes aangetroffen en in beslag genomen. De Edenaar is voor onderzoek ingesloten. Door het horecapersoneel is aangifte gedaan.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Beschonken automobilist rijdt tuin in

Publicatiedatum: 13-4-2006 13:00:17

Wageningen - Een 56-jarige automobilist uit Bennekom is in de nacht van woensdag op donderdag door de politie aangehouden in verband met het rijden onder invloed. De man bleek even na middernacht met zijn wagen in een tuin van een woning aan de Dassenboslaan in Wageningen te zijn gestrand. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Bennekommer, waarop de man mee moest naar het politiebureau. Daar werd een alcoholpromillage gemeten van 1,32 (ruim tweeënhalf maal de norm). De man zelf was overigens ongedeerd gebleven. Uit onderzoek bleek dat de Bennekommer tijdens het rijden door een bocht de macht over het stuur was kwijtgeraakt. Daarbij reed de man tegen een hekwerk en kwam in een tuin van een woning tot stilstand. De auto van de Bennekommer had aanzienlijke schade opgelopen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Jongeren opgepakt na graffiti

Publicatiedatum: 13-4-2006 12:59:51

Ede - Drie Edese jongeren zijn woensdagmiddag door de politie opgepakt wegens vernieling. De drie, twee jongens van zestien en zeventien en een zestienjarig meisje, worden er van verdacht een muur van een gebouw aan de Brouwerstraat te hebben beklad door graffiti. Een beveiligingsmedewerker had de twee betrapt en waarschuwde de politie. Op aanwijzen van de beveiliger werd het trio aangehouden. Het trio bleek viltstiften op zak te hebben. Bij een van de verdachten werden ook twee vlindermessen aangetroffen die onder de wapenwetgeving vallen. De messen werden in beslag genomen. De drie legden later een bekennende verklaring af over hun aandeel. Na verhoor zijn de drie vrijgelaten. Justitie beslist verder wat er met de jongeren gebeurt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Bromfietser met 100 km/u over de weg

Publicatiedatum: 13-4-2006 12:59:21

Barneveld - De politie van Barneveld heeft woensdagavond proces-verbaal opgemaakt tegen een zestienjarige bromfietser uit Ederveen. De jongen was bij een snelheidscontrole op de Wesselseweg betrapt met een snelheid van ongeveer 100 km/u. Voor bromfietsers geldt buiten de bebouwde kom een maximumsnelheid van 40 km/u. Bij onderzoek aan de bromfiets bleek dat het vermogen ook veel te hoog was. De meting op de rollentestbank wees een vermogen uit van meer dan 2 kW, terwijl dat niet meer dan 0,5 kW mag zijn.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Rijbewijs Edenaar ingevorderd na snelheidsovertreding
Publicatiedatum: 13-4-2006 12:58:53

Bennekom - Agenten van het verkeershandhavingsteam hebben woensdagochtend het rijbewijs ingevorderd van een negentienjarige automobilist uit Ede. De man werd op de Dr. W. Dreeslaan in Bennekom betrapt met een snelheid van 135 km/u. Op deze weg is maximaal 80 km/u toegestaan. De agenten surveilleerden met een onopvallende videosurveillancewagen. De Edenaar werd direct na het constateren van de overtreding aan de kant gezet en geconfronteerd met zijn rijgedrag. De jongen was sinds oktober 2004 in het bezit van het rijbewijs en moest dat terplekke inleveren. Justitie beslist over de teruggave van het rijbewijs.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---